Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les promeses dels habitatges socials: dels 10.000 pisos de Valls al 50% dels pisos nous de Colau

La ciutat, en ple impàs entre el resultat de les eleccions i la configuració d’un nou govern, continua patint una realitat que no s’atura: l’augment del preu de l’habitatge. Ni el nou decret aprovat al Parlament de Catalunya ni les polítiques vigents a nivell municipal satisfan les entitats en defensa del dret a una llar digna. En aquesta línia, i per repassar quines propostes sobre la matèria feien els diferents candidats a l’alcaldia, recuperem l’article del portal Municipals.cat sobre les promeses electorals pel que fa al futur dels pisos. Unes idees que, en el cas de Manuel Valls arribaben a prometre la creació de 10.000 habitatges en vuit anys, tenint en compte una expansió cap a l’àrea metropolitana.

A l’article de Municipalscat, es recull que Ernest Maragall, mirant a un horitzó més llarg, apuntava als 20.000 habitatges de titularitat pública i Ada Colau, en canvi, se situava com a objectiu augmentar la mesura del 30% de l’habitatge protegit en noves promocions al 50%. A més, projectava cobrir la ronda Litoral amb pisos “assequibles”. Alhora, la candidata de JxCat Elsa Artadi basava gran part dels seus arguments, recull la informació citada, en criticar els 8.000 habitatges promesos de Barcelona en Comú i el resultat final de “només” 800 entregats.

Fins i tot la informació recollia la proposta de la CUP, que malgrat no ha obtingut representació al consistori apostava per transformar els habitatges buits en públics i arribar a expropiar hotels per tenir-ne de municipals. 

Més notícies

La dada curiosa de les eleccions: Jordi Graupera i la bombolla de Twitter

Notícia: La dada curiosa de les eleccions: Jordi Graupera i la bombolla de Twitter
Comparteix
La majoria dels seus seguidors a la xarxa social no el van votar
Notícia: La dada curiosa de les eleccions: Jordi Graupera i la bombolla de Twitter - Mobile

Els vots desinflats de Jacobi, entre les xifres curioses de les eleccions municipals

Notícia: Els vots desinflats de Jacobi, entre les xifres curioses de les eleccions municipals
Comparteix
El cas de l'empresari alemany sorgeix d'una errada en el traspàs informàtic de les dades als servidors del ministeri de l'Interior
Notícia: Els vots desinflats de Jacobi, entre les xifres curioses de les eleccions municipals - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa