Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Leire Pajín i Andreu Mas-Colell, en un nou comitè d’experts de l’Ajuntament sobre canvi climàtic

La tinenta d’alcaldia Laia Bonet (PSC) ha presidit aquest dimarts un nou òrgan consultiu, el Consell Acadèmic Assessor de l’Agenda 2030, que integren “32 acadèmics i acadèmiques de prestigi reconegut en els àmbits econòmic, social, ambiental i de la gestió pública”, segons ha explicat el consistori en una nota. Dos dels participants són també coneguts expolítics: Leire Pajín (PSOE), que va ser ministra de Sanitat de José Luís R. Zapatero; i Andreu Mas-Colell, que va ser conseller d’Economia d’Artur Mas (CiU). Formen part del comitè, respectivament, com a directora de la Red Española de Desarrollo Sostenible i com a economista especialitzat en microeconomia i professor titular de la UPF.

Fonts municipals detallen que no està previst que ningú del consell cobri dietes per assistir a les trobades. L’Ajuntament preveu reunir el grup d’experts dos cops a l’any. A la llista de membres del comitè d’experts hi ha altres noms destacats com la biòloga Anna Veiga, l’economista Anton Costas, el professor i excandidat a Síndic de la ciutat David Bondia, el catedràtic Guillem López Casasnovas, la sociòloga Marina Subirats, el geògraf Oriol Nel·lo i la catedràtica Teresa Garcia-Milà

“La missió del Consell Acadèmic Assessor és assessorar el Govern municipal en la definició i aplicació de mesures concretes per l’impuls de l’Agenda 2030 a Barcelona”, explica el comunicat de premsa d’aquest dimarts. També servirà per a la “generació i cerca de complicitats i aliances” i per a potenciar la cooperació entre ciutats. La primera sessió s’ha celebrat de manera telemàtica i amb un mes de retard a causa de la pandèmia. Els experts han debatut sobre “la concreció i localització de les fites de l’Agenda 2030 a Barcelona”, així com “els reajustaments necessaris” per adaptar-les “a la nova realitat provocada per la Covid-19”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa