Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament reclama a Europa més capacitat per regular grans plataformes digitals
  • CA

La tercera tinenta d’alcalde d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana de Barcelona, Laia Bonet, ha esperonat la Comissió Europea (CE) perquè doti les ciutats de més capacitat per regular les plataformes digitals i a desenvolupar, a nivell europeu, un model digital al servei de l’interès general. Així ho ha traslladat aquest dijous a la vicepresidenta de la CE a càrrec de l’agenda digital, Margrethe Vestager, en una reunió de ciutats europees en la qual ha participat Bonet, i que ha estat organitzada per Amsterdam i Eurocities.

Bonet ha ofert a la CE “l’ajuda, el coneixement i la col·laboració de les ciutats europees per a convertir la transformació digital en motor de progrés social”, i ha instat a Vestager a optar per un model tecnològic que fomenti la innovació, els drets i la inclusió de les ciutats i no redueixi la capacitat dels Governs locals de modelar la vida urbana.

“La transició digital funcionarà per a tothom o no funcionarà en absolut. Si no som capaços de posar la digitalització al servei de l’interès general només afegirem una nova capa de desigualtat a les nostres societats”, ha dit Bonet en la seva intervenció. A més, ha assegurat que a les ciutats no poden “protegir el comerç minorista local contra la competència deslleial de les grans plataformes digitals” i ha afegit que tampoc poden garantir el dret a l’habitatge si les plataformes de lloguer d’habitatge a curt termini no compleixen les normes que regeixen el mercat immobiliari.

La petició de Bonet arriba dos dies després que el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, es comprometés a presentar la taxa Amazon barcelonina abans que acabi l’any 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa