La reelecció de Colau com a alcaldessa divideix els barcelonins

Una enquesta revel·la que el 43,6% estan insatisfets per la continuïtat de Colau, mentre que un 43,2% es mostren satisfets

Barcelona està dividida en dos. La reelecció d’Ada Colau com a alcaldessa suma tants detractors com defensors. Segons una enquesta elaborada per Gesop per a El Periódico, el 43,6% dels barcelonins no estan contents amb la continuïtat de Colau, mentre que un 43,2% estan satisfets. La resta, un 13,1%, no té opinió al respecte. La divisió també és generacional. Els menors de 44 anys veuen majoritàriament amb bons ulls el segon mandat de l’alcaldessa, mentre que per sobre el suport baixa molt.

Pel que fa als partits, els seguidors dels comuns són els més satisfets (95%) i únicament els de la CUP (55%) donen suport majoritari a Colau. Entre els votants del PSC, que des d’aquesta setmana ja és soci de govern de BComú, el resultat està més dividit: un 47% està a favor i un 34,7% en contra. ERC (57,5% d’insatisfets), Cs (61,3%) i JxCat (70,7%) són els tres partits menys favorables a la reelecció de Colau i la formació taronja és la que registra menys partidaris (7,3%) i més indecisos (31,3%).

Sorprenentment, cap entrevistat ha declarat la seva simpatia pel PP que encapçala Josep Bou, que aquest mandat tindrà dos regidors.

Més informació
Comentaris