Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Generalitat rebaixa els càrrecs contra el noi acusat per la manifestació contra Jusapol
  • CA

La Generalitat rebaixarà els càrrecs de què acusa Marcel Vivet, el jove que afronta una possible pena de presó per haver participat en una manifestació independentista contra l’associació Jusapol. El noi, doblement acusat per la conselleria d’Interior i la fiscalia, té demà el judici del seu cas. El govern català finalment li atribuirà un delicte de lesions. Ho va avançar ahir el diari Ara i ho ha confirmat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, avui mateix. Tanmateix, si la fiscalia mantés les penes de desordres públics, també, el jove s’arrisca a una pena de sis anys i mig.

La protesta independentista contra una concentració de l’associació de policies espanyolista Jusapol el setembre de 2018 va ser coneguda les referències a la festa holi, ja que es va emplenar de pintura de colors els agents antiavalots que van presentar-se al lloc. Es van produir càrregues policials i, en un dels enfrontaments, un mosso assegura que va lesionar-se el canell després de rebre un cop amb un pal que li hauria donat Marcel Vives. L’acusat, en canvi, nega que això sigui possible. Mentrestant, la fiscalia li atribueix delictes de desordres públics.

La plataforma Marcel Absolució ha convocat una concentració demà al matí, a tocar de l’Audiència Provincial de Barcelona, on es jutjarà el jove. A la crida anunciada a xarxes, es denuncia que es tracta d’un “judici polític”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa