Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP fa bandera de la radicalitat de la gent gran i reclama residències municipals

La CUP ha posat en valor el paper dels seus candidats i militants de més edat reivindicant que “la gent gran també és radical” i presentant una bateria de propostes per a les eleccions municipals del 26M. L’acte –en el qual han intervingut la número 3 de la llista per Barcelona, Marga Olalla, i el número 7, Alfons Romero– ha tingut lloc dimecres a la tarda davant la Residència per a Gent Gran Alchemika, al barri del Camp de l’Arpa del Clot. Precisament, la CUP ha denunciat la privatització del servei d’aquesta i altres residències i el “mal tracte” als clients, i ha reclamant al govern de la Generalitat que remunicipalitzi els serveis d’atenció a la gent gran i la dependència. “No hi ha dret que quan ens fem grans i som dependents se’ns expulsi del nostre hàbitat natural”, ha lamentat Olalla.

Coherent amb la seva aposta per recuperar la gestió pública de bona part dels serveis municipals, la CUP-Capgirem Barcelona ha defensat que remunicipalitzar residències, centres de dia i els serveis d’atenció domiciliària suposaria no només una millora de l’atenció a l’usuari, sinó que també repercutiria positivament en els treballadors del sector, majoritàriament dones. “L’IBEX 35 no agafa la gestió de residències o hospitals si no és per duplicar o triplicar la seva inversió”, ha explicat Romero, qui ha criticat que “retallin costos per tenir més beneficis” i de retruc “minvin el benestar dels interns”.

La CUP més enllà dels joves

Olalla, qui podria entrar al proper ple municipal si la CUP repeteix els tres regidors del 2015, ha estat l’encarregada de presentar les propostes de la formació anticapitalista en relació a la gent gran. A més d’apostar per la remunicipalització dels serveis, Olalla ha demanat prestacions econòmiques per a la gent gran “precaritzada” i que es destinin més recursos a implementar la coneguda com a Llei de Dependència (Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència).

Olalla i Romero han intervingut acompanyats d’altres militants de la formació anticapitalista de més edat. “La CUP és una cosa de totes. Diuen que és de gent jove, però no; és de persones, joves o grans, homes o dones, gent que anem a buscar l’arrel dels problemes”, ha explicat Romero. El número 7 de la formació, actiu en moviments com els iaioflautes o la marea pensionista, s’ha referit a una generació que es va enfrontar amb la dictadura franquista i que ha seguit lluitant contra el “règim del 78” i el “règim del 92″—una referència a la crítica que la CUP fa de la Marca Barcelona i el maragallisme—, i ha assegurat que la candidatura que “més representa” aquesta generació és la CUP.

Més notícies
El número quatre de la CUP, Marc Cerdà, ha presentat les propostes en matèria de mobilitat. | CUP

La CUP vol reduir a 30 km/h la velocitat màxima a la ciutat

Notícia: La CUP vol reduir a 30 km/h la velocitat màxima a la ciutat
Comparteix
La proposta dels anticapitalistes pretén posar "traves al vehicle privat"
Notícia: La CUP vol reduir a 30 km/h la velocitat màxima a la ciutat - Mobile

La CUP defensa expropiar pisos buits i demana als hotels que allotgin desnonats gratis

Notícia: La CUP defensa expropiar pisos buits i demana als hotels que allotgin desnonats gratis
Comparteix
La cap de llista, Anna Saliente, presenta un paquet de mesures urgents per revertir l'emergència habitacional
Notícia: La CUP defensa expropiar pisos buits i demana als hotels que allotgin desnonats gratis - Mobile

Nou comentari

Comparteix