Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP demanarà el veto a Pro Vida per oposar-se a l’avortament lliure
  • CA

La CUP Capgirem Barcelona demanarà a l’Ajuntament en el ple de divendres que deixi de derivar a dones que arriben als serveis socials a la fundació Pro Vida, ja que “està contra l’avortament lliure i gratuït i, per tant, contra el dret a decidir de les dones”, ha explicat la regidora de la CUP Maria Rovira. La formació anticapitalista ha apuntat que l’Observatori de Drets Sexuals i Reproductius xifra en un 25% les usuàries dels serveis socials que són destinades a Pro Vida. “Són dades escandaloses per a un Ajuntament que s’autoproclama feminista”, han manifestat.

Aquesta proposició forma part de la campanya de la CUP ‘Feminisme per canviar-ho tot’, que reclama un sou mínim de 1.200 euros per a les dones, proposa la creació d’una xarxa d’habitatge públic especialment destinada a dones amb risc de pobresa i aposta per una educació amb perspectiva feminista. 

En el ple, els anticapitalistes també presentaran una declaració institucional per mostrar solidaritat amb Oscar Reina, el militant del Sindicat Andalús de Treballadors imputat per injúries a la corona: “Hi ha una persecució sistemàtica per part de l’Estat, ja són més de 500 els imputats d’aquest sindicat “, ha detallat la regidora de la CUP Eulàlia Reguant. A més, ha apuntat que cal que des de l’Ajuntament es mostri suport als militants i es condemni l’actitud “demofòbica” de l’Estat, ja que els treballadors només demanen una millora dels drets laborals i polítics.

Sobre el sentit del vot que exerciran en el punt de la taxa del sharing, Reguant ha avançat que hi votaran en contra ja que primer cal parlar de regulació. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa