Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP confirma que portarà un líder dels taxistes a les eleccions municipals
  • CA

La CUP Capgirem Barcelona portarà a les llistes del 26 de maig un dels líders dels taxistes durant la vaga contra les condicions dels vehicles VTC el gener passat, tal com va avançar el TOT Barcelona. Es tracta de Cesc Roca, un conductor que va destacar, juntament amb ‘Tito Álvarez’, en la defensa dels drets laborals dels taxistes. Així, el vicepresident d’Élite Taxi situarà en el número 10 de la llista dels anticapitalistes, segons han explicat fonts de la formació a aquest diari.

La CUP, en l’acte de presentació de la seva llista electoral, a més, ha anunciat que quedarà tancada per tres noms de primer ordre a Catalunya: les exdiputades Isabel Vallet (39) i Mireia Vehí (40) i l’actual líder del partit al Parlament, Carles Riera (41). 

Així, la candidatura completa els vuit primers noms que ja s’havien anunciat –Anna Saliente, Jordi Magrinyà, Marga Olalla, Marc Cerdà, Leo Bejarano, Alba Sanjurjo, Alfons Romero i Roser Vime respectivament– afegint a la posició número 9 Sonia Fabra, de la plataforma Ens plantem del Poblenou i de l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible. 

Llista amb “persones desconegudes”

Durant l’acte de presentació, que té lloc al Centre Cívic Pere IV, s’ha presentat també el lema ‘Amb pas ferm’, que els acompanyarà les pròximes setmanes. Als parlaments, l’alcaldable Anna Saliente ha etzibat: “Diuen que fem llistes de persones desconegudes perquè no som a les agendes dels lobbies, però som a molts altres llocs”. En aquest sentit, ha remarcat que són presents “a les assemblees” o a les “lluites sindicals”, així com “a les lluites feministes” o “als desnonaments”.

Carles Riera, per la seva part, ha remarcat que el vot al municipalisme anticapitalista és “el vot que més fereix el sistema” i “al règim del 78”. A més, ha avisat que “tot i que els Mossos defensin la llibertat de manifestació dels feixistes i ataquin la llibertat de protesta del moviment antifeixista”, la CUP tornarà a “plantar-hi cara” a la ultradreta. Un missatge que ha defensat en clau de recuperar les lluites per no perdre els drets de tots els ciutadans i, especialment, el de l’autodeterminació”.

Els noms que acaben de completar la llista de la CUP més enllà de la primera desena de protagonistes són activistes vinculats al dret a l’habitatge, com Susana Naranjo (11), a la visibiltzació de la situació del col·lectiu trans, com Eloi Martin –també anomenat Helena– (13), o a l’educació, com Àlex Juanmartín (14). També es barregen representants del jovent d’Arran, com Luca Raventós (12), amb personatges amb més trajectòria en lluites com la municipalització dels serveis, com Jep Ramoneda (18). Shazra Javed, defensora dels drets de la cominutat pakistanesa, anirà de número (15), Albert Ballbé de número 16 i Cel Martín de 17.

Més notícies
La CUP fitxa un taxista per a les eleccions municipals
Notícia: La CUP fitxa un taxista per a les eleccions municipals
Comparteix
Es tracta de Cesc Roca, el coordinador dels CDR del taxi
Anna Saliente: “Es podrien expropiar hotels perquè n’hi hagués de municipals”
Notícia: Anna Saliente: “Es podrien expropiar hotels perquè n’hi hagués de municipals”
Comparteix
L'alcaldable de la CUP-Capgirem Barcelona està immersa en el traspàs de coneixements amb l'actual grup municipal i defensa la coherència anticapitalista

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa