L’oposició reprova a Ada Colau per la gestió de la seguretat

El ple extraordinari sol·licitat per PDECat i ERC suma a la majoria de l'oposició a les crítiques a la gestió municipal i a la petició de més recursos per la Guàrdia Urbana

El plenari extraordinari sobre la seguretat a Barcelona ha aprovat una nova reprovació de l’oposició a l’alcaldessa Ada Colau, en aquesta ocasió per la gestió de les polítiques d’aquest àmbit i de la Guàrdia Urbana. La sessió l’havien sol·licitat PDECat i ERC després de la publicació del darrer baròmetre municipal, en què per primer cop la inseguretat apareixia com a principal preocupació de la ciutadania. 

L’única proposició de l’ordre del dia instava a l’executiu de Colau a “canviar les polítiques municipals” en matèria de seguretat i prevenció i a “dotar la Guàrdia Urbana dels recursos humans, materials i de formació necessaris”. S’ha aprovat amb els 25 vots de PDECat, Ciutadans, ERC, PSC i PP, l’abstenció dels dos regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Juanjo Puigcorbé i els 14 vots en contra de Barcelona en Comú i la CUP. L’alcaldessa ha saludat “l’interès per la seguretat, si és sincer” i ha defensat novament que Barcelona “és una ciutat segura” que té actualment “dos indicadors específics de seguretat” preocupants: els narcopisos i l’auge dels furts. A més de demanar més Mossos d’Esquadra al conseller Miquel Buch (PDECat), ha renyat al grup de Xavier Trias per usar un to més dur que els republicans, als que ha picat l’ullet considerant-los “més constructius”.

El govern municipal es pren amb filosofia la petició recurrent de plens extraordinaris i comissions d’estudi i aquesta vegada ha tirat pel dret al col·locar-lo a continuació del ple ordinari de gener i del ple anual sobre l’estat de la ciutat. Les queixes de l’oposició per haver agendat tres plens en un sol dia no es van fer esperar. I com ja va criticar dimarts la Junta de Portaveus, ha estat una jornada maratoniana de quasi nou hores i les crítiques sobre inseguretat han quedat eclipsades per l’aprovació –molt més mediàtica– del tramvia per la Diagonal. La sessió havia d’haver començat a les tres de la tarda però ho ha acabat fent quasi a les cinc, amb peticions de recés i absències momentànies dels regidors. 

Més informació

Nou comentari