L’oposició força un ple extraordinari sobre l’escassa execució del Pla de Barris

El PSC ha sumat el suport de PDeCAT, PP, Cs i ERC per celebrar un debat específic sobre el programa municipal, que només ha finalitzat 17 de les 123 accions que inclou

L’oposició barcelonina ha forçat la convocatòria d’un ple extraordinari perquè el govern d’Ada Colau informi del grau d’execució del Pla de Barris. L’ambiciós programa municipal, dos anys després de la seva estrena, només ha conclòs 17 de les 123 actuacions que inclou. La iniciativa sorgeix del PSC, que al ple de divendres va assegurar que el projecte amb prou feines ha executat “un 6%” de la inversió prevista, en base a dades ofertes per l’empresa municipal Foment de Ciutat SA, que gestiona íntegrament el pressupost del pla.

Els grups municipals del PDeCAT, PP, Cs i ERC han firmat la petició que impulsen els socialistes, que ja hauria estat registrada formalment a l’ajuntament. El govern municipal té ara 15 dies per buscar-li una data específica o annexar-lo al plenari ordinari de març. La sol·licitud, que requereria la firma d’almenys 11 regidors, demana explícitament reprovar “la manca d’execució i transparència” del Pla de Barris i exigeix informació més detallada sobre les línies d’actuació completades, “retallades o reprogramades” i a mig realitzar. El Pla de Barris 2016-2020 té l’objectiu de revitalitzar 16 barris vulnerables per reduir les desigualtats a la ciutat. 

Més informació

Nou comentari