L’AMB reconeix que hi hagut “problemes de caràcter organitzatiu i relacional entre el director [de l’àrea de Planificació Estratègica] i el personal al seu càrrec”. Aquesta és la conclusió oficial de la direcció de l’àrea de Presidència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona després d’haver investigat la denúncia per mobbing presentada per la CGT contra Francesc Magrinyà, el dirigent de l’AMB i conseller de districte de Barcelona en Comú a l’Eixample. 

L’informe, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, està signat pel director de l’àrea de Presidència, l’exconseller de Medi Ambient d’ICV en l’època del tripartit, Salvador Milà, i nega que hi hagi hagut mobbing per part de Magrinyà. Però alhora indica que cal prendre “les decisions necessàries de caràcter organitzatiu per resoldre la situació creada, que han de passar per evitar la relació de servei existent fins ara entre el personal de l’àrea de Planificació Estratègica i el seu director“.

És a dir, que malgrat que neguen que hi hagi hagut assetjament laboral, es pren la mesura dràstica de tallar els canals habituals de relació entre un directiu i l’equip amb qui hauria de comptar per desenvolupar la seva feina. La decisió anunciada en l’informe es fa efectiva en un decret de Presidència de la mateixa AMB, signat també per Milà. El decret indica que el personal que fins ara treballava a les ordres de Magrinyà queda “assignat temporalment” a l’àrea de Presidència.

A la pràctica, aquesta terminologia admnistrativa s’ha traduït en el trasllat de Magrinyà a la setena planta de la seu de l’AMB. L’equip de l’àrea de Planifiació Estratègica s’ha quedat a la cinquena planta. I si cal encarregar-los qualsevol feina es fa a través de l’àrea de Presidència: en cap cas ho pot fer Magriyà directament, segons indiquen fonts de la CGT.

Els representants de la CGT han assegurat que estan “satisfets” per la decisió presa perquè els treballados afectats ja no han de tractar amb Magrinyà. I l’informe de Presidència assegura que l’objectiu del canvi organitzatiu és, també, garantir que Magrinyà “completi, fins a final del present mandat, les tasques que té encomanades (…) i que està realitzant de forma satisfactòria”. 

 

Més notícies

Janet Sanz coneixia el cas de directiu de l’AMB acusat de maltractar treballadors

Notícia: Janet Sanz coneixia el cas de directiu de l’AMB acusat de maltractar treballadors
Comparteix
Dos delegats de la CGT van mantenir una reunió amb la tinenta d'alcaldia en qualitat de vicepresidenta de l'Àrea Metropolitana
Notícia: Janet Sanz coneixia el cas de directiu de l’AMB acusat de maltractar treballadors - Mobile

Un càrrec de l’AMB i conseller de districte de Colau, denunciat per la CGT per assetjament

Notícia: Un càrrec de l’AMB i conseller de districte de Colau, denunciat per la CGT per assetjament
Comparteix
L'AMB anuncia que obrirà "un expedient informatiu" sobre el cas | El sindicat demana a Recursos Humans que se'l sancioni per haver tractat malament dues secretàries
Notícia: Un càrrec de l’AMB i conseller de districte de Colau, denunciat per la CGT per assetjament - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ALEX a abril 10, 2019 | 15:37
    ALEX abril 10, 2019 | 15:37
    Me parece una vergüenza que a un señor que es reincidente , sólo se le cambie de planta y no tenga nninguna consecuencia más seria . Así va el país Toda la suerte del mundo para esos pobres trabajadores . Aquí el acusado , ha salido triunfante , vergonzoso

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa