Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz coneixia el cas de directiu de l’AMB acusat de maltractar treballadors
  • CA

La quarta tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, estava assabentada dels fets denunciats per la CGT de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) sobre el director de Planificació Estratègica, Francesc Magrinyà. Com va revelar el TOT Barcelona dijous passat, l’acusen de maltractar treballadors. Sanz és la vicepresidenta setena de l’AMB i supervisa l’àrea de Magrinyà, raó per la qual dos representants sindicals havien acudit a ella.

Segons consta en una cadena de correus electrònics entre la CGT i l’oficina de Sanz a l’Ajuntament, el 26 de febrer es va produir la trobada amb la vicepresidenta setena de l’AMB. En aquella reunió es va comunicar a Sanz que Francesc Magrinyà –que ja havia sigut denunciat per la mateixa raó fa més d’un any– havia reincidit –sempre segons la versió del sindicat– i se li va demanar que el destituís.

Durant la setmana següent, els representants de la CGT van esperar una resposta de Janet Sanz que no arribava. Al cap d’uns dies, li van recordar en un correu electrònic que estaven a l’espera i que consideraven que el termini s’acabava el cinc de març. L’endemà d’aquesta data, encara sense resposta, la CGT va presentar la queixa oficial a l’àrea de Recursos Humans de l’AMB, exigint un expedient sancionador contra Magrinyà.

No va ser fins el dijous al migdia, 7 de març, que finalment va arribar una resposta de l’oficina de la tinència d’alcaldia, en la qual es convocava els representants de la CGT a una reunió per a avui, 11 de març, a la tarda. Li van respondre que no ho acudirien i que ja havien presentat la queixa a Recursos Humans. En aquest últim correu, s’advertia que si no s’obria l’expedient sancionador, o si es recol·locava Magrinyà en un altre càrrec de l’AMB amb personal al seu càrrec, activarien “altres accions”.   

La denúncia de la CGT ha provocat un terratrèmol. De moment, l’AMB ha obert un expedient informatiu sobre el cas i avui ha donat un permís retribuït d’uns dies als treballadors de l’àrea de Magrinyà afectats pels fets, especialment la secretària, que ha estat de baixa per depressió arran del tracte que li ha donat el seu cap de manera prolongada.

Ara, la CGT reclama que aquest expedient informatiu acabi sent sancionador, encara que els afectats puguin demanar que es tanqui com va passar la primera vegada. “La mateixa afectada, una altra secretària, va demanar-nos que retiréssim la queixa i va demanar un canvi de departament, que se li va concedir. Però ara Magrinyà ha reincidit i la solució no és recol·locar els treballadors afectats sinó que ell deixi de tenir càrrecs“, argumenten fonts de la CGT al TOT Barcelona.

Magrinyà és un càrrec de confiança i, per tant, té estatus de contractat eventual.  A més de directiu de l’AMB, és el portaveu dels consellers de Barcelona en Comú al consell de districte de l’Eixample.

Més notícies
Un càrrec de l’AMB i conseller de districte de Colau, denunciat per la CGT per assetjament
Notícia: Un càrrec de l’AMB i conseller de districte de Colau, denunciat per la CGT per assetjament
Comparteix
L'AMB anuncia que obrirà "un expedient informatiu" sobre el cas | El sindicat demana a Recursos Humans que se'l sancioni per haver tractat malament dues secretàries

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa