Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat proposa repetir la convocatòria de la renda d’infància per ajudar les famílies
  • CA

El grup municipal de JxCat proposarà al ple del Consell Municipal de la setmana que ve la repetició de la convocatòria de la renda d’infància, que aquest any ja s’havia fet, per ajudar les famílies a afrontar la crisi de la Covid-19. La convocatòria està dirigida a nuclis familiars amb menors de 16 anys. El nou procés per atorgar la renda d’infància s’allargaria fins al desembre i seria prorrogable, segons precisa JxCat en un comunicat.

La regidora de JxCat Neus Munté portarà un prec al ple telemàtic de dimecres que ve en què defensarà la mesura i plantejarà l’elaboració en dues setmanes d’un pla de xoc contra la pobresa infantil que inclogui la nova convocatòria, segons ha informat el grup municipal.

“Els requisits per a sol·licitar la renda infància no s’adeqüen a la situació actual de moltes famílies que poden necessitar-la, a banda que la convocatòria de 2020 ja està exhaurida”, recorda la regidora de benestar del grup municipal. Com a part del pla de xoc Munté sol·licitarà que l’Ajuntament de Barcelona completi l’entrega de les targetes menjador a les famílies que hi tenen dret, que són totes aquelles que disposaven de beques menjador per a les escoles. 

El consistori havia lliurat 22.245 targetes menjador del total de 31.562 beques menjador de què disposen famílies de Barcelona, segons dades del 20 d’abril de l’Ajuntament difoses per JxCat. Així, prop d’un terç de les llars que tenen dret a les targetes no hi han tingut accés fins al dia 20 d’abril. “L’Ajuntament i el Govern d’Ada Colau han de reaccionar de manera ràpida, proactiva i flexible a la situació existent, i elaborar en un termini el més curt possible un pla de xoc contra la pobresa infantil a Barcelona”, apunta la regidora Neus Munté. 

Més notícies
Barcelona s’encamina a una crisi post-virus molt asimètrica
Notícia: Barcelona s’encamina a una crisi post-virus molt asimètrica
Comparteix
El confinament té un impacte molt desigual en el sector terciari, que determinarà la recuperació | Turisme, comerç, oci i cultura, àmbits molt afectats
“No ens queda menjar”: el confinament porta els manters al límit
Notícia: “No ens queda menjar”: el confinament porta els manters al límit
Comparteix
L'Abbas i l'Assane, que van ser venedors ambulants durant anys i conviuen amb tres manters, avisen que no els queden aliments

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa