Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat portarà al ple el tancament del CIE de la Zona Franca
  • CA

El grup municipal de JuntsXCat portarà al ple de l’Ajuntament de demà el tancament del CIE de la Zona Franca. Ho ha anunciat aquest matí el regidor Jordi Martí que ha afirmat que “no és el model d’un centre de gestió d’estrangers que volem”. “Volem veure si hi ha voluntat política d’una vegada aprofitant d’aquesta nova conjuntura política”, ha dit, i ha esperonat al grup dels comuns “per anar més enllà de l’anunci”.

Emergència climàtica

La presidenta del grup municipal, Elsa Artadi, ha titllat de “clàssica propaganda del Govern dels comuns” les mesures per fer front a l’emergència climàtica i ha anunciat la voluntat que es creï una comissió de seguiment per “saber la concreció a nivell de diners o quins criteris s’estan aplicant”. Aquesta comissió estaria formada per experts que, segons Artadi, evitarien “polèmiques falses” com les emissions de l’aeroport i del port de la setmana passada: “volem informació transparent i un missatge únic per la ciutadania, cosa que no estem trobant en cap dels camps”.

Els pressupostos sense perill

Artadi ha assegurat també que “res posa en perill” l’acord entre el Govern municipal de BComú i PSC amb ERC i JxCat, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi anunciat eleccions a Catalunya després d’aprovar els Pressupostos. “El que ha passat en la Generalitat no té res a veure amb el que passa a l’Ajuntament”, ha dit.

Preservar el patrimoni arquitectònic

Jordi Martí, per la seva banda, ha dit que Barcelona té “un greu problema” en la preservació del patrimoni arquitectònic i és per això que demà faran una petició a l’Ajuntament per actualitzar el catàleg patrimonial per evitar casos, ha dit, com el de les obres de Josep Maria Subirachs a l’edifici Mercuri de la Via Augusta o la destrucció de la capella de Sant Jordi de Sant Andreu.

Més notícies
Pregària reivindicativa davant del CIE de Zona Franca per reclamar-ne el tancament
Notícia: Pregària reivindicativa davant del CIE de Zona Franca per reclamar-ne el tancament
Comparteix
La Fundació Migra Studium convoca per sisè any una vetlla a les portes del centre, en solidaritat amb el patiment dels interns
El govern espanyol trasllada al CIE de Barcelona 17 persones arribades en pastera a les Balears
Notícia: El govern espanyol trasllada al CIE de Barcelona 17 persones arribades en pastera a les Balears
Comparteix
Els migrants van arribar dijous a l'illa de Cabrera i ja han passat a disposició judicial

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa