Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat denuncia manca d’inversió en habitatge assequible a Sarrià-Sant Gervasi
  • CA

El grup de Junts per Catalunya ha assenyalat el govern municipal per “marginar” els barris de Sarrià-Sant Gervasi en la gestió de l’habitatge públic. Així, el grup liderat per Elsa Artadi ha acusat l’executiu d’Ada Colau de dedicar a aquest districte “només el 0,5% de la inversió en habitatge protegit i de lloguer assequible de tota la ciutat”. Per refermar-ho, JxCat ha assegurat que únicament està previst dedicar 1,9 milions d’euros a Sarrià-Sant Gervasi dels 356 milions que l’Ajuntament té intenció d’abocar en matèria d’habitatge a tota la ciutat entre 2020 i 2024. En el mateix sentit, ha esmentat que aquesta inversió correspon a una promoció de 13 pisos a tocar de la Via Augusta. Davant d’això, fonts del govern de BComú i el PSC han tret a la llum altres dades per contrarrestar les acusacions de Junts.

Segons les fonts municipals, és l’actual govern de la ciutat qui “està treballant per revertir el dèficit d’habitatge públic en aquest districte”. Per justificar-ho, l’Ajuntament esmenta l’existència de quatre solars municipals que durant aquest mandat es destinaran a habitatge. Això aplega “experiències pioneres” com són tres promocions de cohabitatge per a persones grans i persones amb discapacitat i un projecte de lloguer assequible. En total, suposen 79 nous habitatges. A més, les mateixes fonts remarquen que “recentment” s’ha entregat les claus de 57 habitatges més, també de lloguer i per a gent gran. Totes aquestes promocions arribarien a suposar l’oportunitat de viure a pis assequible a “unes 350 persones”, calculen des del consistori.

Tanmateix, des de JxCat, el regidor Jordi Martí subratlla que la inversió municipal en habitatge a Sarrià-Sant Gervasi “és injustificable” i ho ha vinculat a altres àrees que també considera descuidades per part del govern Colau. “Sempre som els darrers en rebre inversió pública”, ha destacat. En allò referent a l’habitatge, a més, Martí ha incidit en un doble greuge. “La gent jove del nostre districte no pot assumir els preus de l’habitatge” i això “fa impossible que es puguin emancipar els nostres barris”, ha apuntat, tot assenyalant que el districte té el preu de lloguer més car de la ciutat. Alhora, ha expressat que en la zona alta de Barcelona també hi ha “moltes famílies vulnerables” i “molta gent gran que viu sola, amb pensions baixes i amb dificultats per arribar a final de mes”.

Per tot, ha reivindicat que no n’hi ha prou “amb només 13 habitatges com aquests” i que se’n necessiten “centenars els pròxims anys”. Així, Martí ha reclamat “un esforç” al govern municipal amb menció especial al regidor del districte, Albert Batlle, per “compensar la manca d’interès que hi ha hagut des del 2015 i fins ara vers els barris i els veïns i veïnes de Sarrià-Sant Gervasi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa