Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat denuncia al comitè d’ètica de l’Ajuntament la nova feina de l’exregidora Gala Pin

El grup municipal de Junts per Catalunya ha denunciat al comitè d’ètica de l’Ajuntament de Barcelona la nova feina de l’exregidora Gala Pin. Volen que s’investigui si està incomplint el codi ètic del consistori, ja que s’ha incorporat a treballar a la fundació Goteo, una entitat que va rebre tres subvencions atorgades per òrgans municipals dels quals ella formava part.

L’escrit, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, ha sigut presentat al comitè d’ètica pel regidor de JxCat Jordi Martí, que hi ha adjuntat diversos documents acreditatius. Segons aquesta documentació, Goteo va rebre una subvenció de 136.000 euros per un projecte autoritzat per la comissió de govern, en una sessió, la del 16 de novembre del 2017, en la qual va participar l’aleshores regidora de Ciutat Vella. També va rebre dos ajuts més, molt més petits –de 15.000 i 8.056 euros respectivament– atorgats per l’Institut de Cultura de Barcelona (Icub), del qual Pin era vicepresidenta.

Segons el punt 3 de l’article 8 del Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Barcelona “durant els dos anys següents a la data de cessament, els destinataris d’aquest codi que hagin tingut responsabilitats executives a l’Ajuntament i a les entitats municipals vinculades no poden prestar serveis en entitats privades que hagin resultat afectades per decisions en què hagin participat”.

Gala Pin, que va deixar l’Ajuntament al juny, quan es va extingir el mandat passat després de les eleccions del maig, encara està subjecta al Codi Ètic. JxCat creu que podria haver-hi “un conflicte d’interessos i un incompliment d’allò establert al Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament” i demana que “es procedeixi a la investigació i valoració dels fets exposats” i que s’emeti “el pronunciament que correspongui”. 

Fonts de l’Ajuntament, per la seva banda, han constatat que “ha entrat el requeriment i ara ha de seguir el seu curs com qualsevol procediment reglat”.

Pin assegura que ha actuat correctament

A preguntes del TOT Barcelona sobre les afirmacions de JxCat, Gala Pin respon que ha complert “amb el codi ètic de Barcelona en Comú i de l’Ajuntament millor que qualsevol d’ells i que el seu partit”. “No tinc cap càrrec directiu a Goteo, cobro 1.200 euros al mes i he estat 7 mesos a l’atur sense estalvis, precisament per fer bé les coses. Si volen fer un escàndol d’això, que abans mirin on treballen tots els seus exregidors. I si estan convençuts que és tan greu, que em portin a tribunals i allà es demostrarà el ridícul que estan fent”, ha replicat.

El projecte que més diners va implicar per a Goteo va ser l’anomenat Conjuntament, pel qual l’Ajuntament aportava 136.000 euros per cofinançar un sistema de matchfound mintançant el qual fons privats i públics s’ajunten per impulsar iniciatives de “desenvolupament econòmic de proximitat i la posada en marxa d’iniciatives en els àmbits socials, educatius, agroecològics, de consum, intercanvi i cooperatius, als barris”. De fet, l’Ajuntament va publicitar el projecte amb una nota de premsa

El fet és que, segons consta en l’acta de la comissió de govern en què es va aprovar la subvenció, es deixa constància que es tractava d’un “conveni de col·laboració” que es materialitzava amb una “subvenció mitjançant concessió directa i amb caràcter excepcional”, que quedava fora del sistema de concurs públic “per raons d’interès general”.    

Més notícies

Gala Pin diu que la gestió dels MENAs de la Generalitat és “una merda com una catedral”

Notícia: Gala Pin diu que la gestió dels MENAs de la Generalitat és “una merda com una catedral”
Comparteix
L'exregidora de Ciutat Vella, autora d'altres declaracions polèmiques, critica amb duresa la DGAIA
Notícia: Gala Pin diu que la gestió dels MENAs de la Generalitat és “una merda com una catedral” - Mobile

L’Audiència de Barcelona arxiva la querella d’un fons d’inversió contra Gala Pin

Notícia: L’Audiència de Barcelona arxiva la querella d’un fons d’inversió contra Gala Pin
Comparteix
El jutge conclou que les declaracions de l'exregidora, en què acusava MK Premium de "violència immobiliària", eren "certes"
Notícia: L’Audiència de Barcelona arxiva la querella d’un fons d’inversió contra Gala Pin - Mobile

El comiat crític de Gala Pin: “He trobat a faltar sentit de l’humor en la política institucional”

Notícia: El comiat crític de Gala Pin: “He trobat a faltar sentit de l’humor en la política institucional”
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella ha trencat el clima d'elogis a la convivència per assenyalar les "trampes" del consens i recordar la mort de la prostituta Lily
Notícia: El comiat crític de Gala Pin: “He trobat a faltar sentit de l’humor en la política institucional” - Mobile

Gala Pin, a judici per haver acusat de “violència immobiliària” el fons MK Premium

Notícia: Gala Pin, a judici per haver acusat de “violència immobiliària” el fons MK Premium
Comparteix
La regidora de Ciutat Vella va titllar l'empresa de "matons de bitlletera" per coaccionar llogaters a les finques deteriorades que compra
Notícia: Gala Pin, a judici per haver acusat de “violència immobiliària” el fons MK Premium - Mobile

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa