Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat demana explicacions a la Guàrdia Urbana sobre el mètode per comptar manifestants
  • CA

Continua la polèmica per les xifres d’assistents a les dues grans manifestacions organitzades el passat cap de setmana a Barcelona. El grup municipal de JxCat ha registrat una bateria de preguntes per saber “si s’ha canviat el mètode de recompte” i com s’han comptat els assistents a les últimes marxes. El portaveu de JxCat, Jordí Martí, ha demanat explicacions a la Guàrdia Urbana després que diverses associacions i partits s’hagin queixat.

“És un fet greu que el govern municipal, amagant-se darrera de la Guàrdia Urbana, faci públiques xifres que podrien estar molt per sota de les reals, tal com ha fet el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle”, ha criticat Martí. El regidor ha recordat que ja durant el passat mandat diferents col·lectius i especialistes van denunciar que el govern municipal rebaixava sistemàticament la xifra d’assistents a les manifestacions independentistes.

“Amb motiu de la polèmica que ha provocat el recompte de 350.000 assistents a la manifestació independentista de dissabte al carrer Marina, i de 80.000 per a la manifestació d’espanyolistes volem conèixer quins mètodes utilitza el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per comptabilitzar els assistents a les concentracions i mobilitzacions; tenint en compte que tot fa preveure que aquestes continuaran les properes setmanes”, ha reclamat Martí.

Més notícies
Policies de paisà es van amagar dels manifestants en un súper després d’una detenció
Notícia: Policies de paisà es van amagar dels manifestants en un súper després d’una detenció
Comparteix
Dissabte una desena d'agents van irrompre en un negoci amb un detingut i van obligar els propietaris a abaixar la persiana
La manifestació de SCC perd més de 200.000 participants respecte del 2017
Notícia: La manifestació de SCC perd més de 200.000 participants respecte del 2017
Comparteix
La Guàrdia Urbana calcula que hi ha 80.000 persones en la mobilització del passeig de Gràcia |L'organització hi compta 400.000 persones

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa