JxCat demana explicacions a la Guàrdia Urbana sobre el mètode per comptar manifestants

El grup municipal registra diverses preguntes després que la policia local xifrés en 350.000 els assistents a la manifestació del dissabte a Marina

Continua la polèmica per les xifres d’assistents a les dues grans manifestacions organitzades el passat cap de setmana a Barcelona. El grup municipal de JxCat ha registrat una bateria de preguntes per saber “si s’ha canviat el mètode de recompte” i com s’han comptat els assistents a les últimes marxes. El portaveu de JxCat, Jordí Martí, ha demanat explicacions a la Guàrdia Urbana després que diverses associacions i partits s’hagin queixat.

“És un fet greu que el govern municipal, amagant-se darrera de la Guàrdia Urbana, faci públiques xifres que podrien estar molt per sota de les reals, tal com ha fet el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle”, ha criticat Martí. El regidor ha recordat que ja durant el passat mandat diferents col·lectius i especialistes van denunciar que el govern municipal rebaixava sistemàticament la xifra d’assistents a les manifestacions independentistes.

“Amb motiu de la polèmica que ha provocat el recompte de 350.000 assistents a la manifestació independentista de dissabte al carrer Marina, i de 80.000 per a la manifestació d’espanyolistes volem conèixer quins mètodes utilitza el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per comptabilitzar els assistents a les concentracions i mobilitzacions; tenint en compte que tot fa preveure que aquestes continuaran les properes setmanes”, ha reclamat Martí.

Més informació

Nou comentari