Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
JxCat creu que “no seria admissible” que l’Estat prohibís a l’Ajuntament gastar els estalvis
  • CA

Barcelona té estalvis i els vol fer servir per evitar retallades. És el missatge que ha traslladat aquest migdia el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni (PSC), després de presentar la reorientació dels pressupostos municipals per la pandèmia de la Covid-19 a l’oposició. “Només volem que allò que Espanya demana a Europa, que és poder gastar, també se’ns deixi fer als ajuntaments”, ha resumit Collboni. La presidenta del grup municipal de JxCat, Elsa Artadi, ha avisat que “no seria admissible” que l’Estat prohibís a Barcelona fer servir el superàvit, que suposa uns estalvis de 160 milions. 

Artadi ha recordat que l’executiu barceloní i estatal estan formats per les mateixes formacions polítiques i, per tant, no entendria que es rebutgés la proposta del consistori. “Ens preocupa que el govern municipal no tingui prou coratge per prendre mesures valentes ara que evitin els pitjors efectes de la crisi, i que permetin que els seus companys de Madrid no retornin la plena autonomia a l’administració local”, ha declarat la presidenta de JxCat. 

També ha aprofitat per treure pit i ha reivindicat que la necessitat d’evitar retallades i de treure profit del superàvit va ser plantejada pel seu grup. Amb tot, ha expressat el “compromís” del seu grup per “ajudar a superar la crisi social i econòmica que ja ha començat”. 

Més notícies
Barcelona confia que l’Estat l’autoritzi a gastar estalvis per “evitar retallades” al nou pressupost
Notícia: Barcelona confia que l’Estat l’autoritzi a gastar estalvis per “evitar retallades” al nou pressupost
Comparteix
El bipartit proposa a l'oposició uns nous comptes amb 155 milions d'euros en inversions ajornades o alentides i un nou "fons Covid" de 90 milions d'euros
Vista general del plenari de Barcelona / Jordi Play
Barcelona aprova el pressupost 2020 amb la mirada posada en les eleccions catalanes
Notícia: Barcelona aprova el pressupost 2020 amb la mirada posada en les eleccions catalanes
Comparteix
El ple de gener dona l'última llum verda als comptes municipals i a les noves tarifes d'aparcament i cementiris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa