El líder del grup del PP a Barcelona, Josep Bou, ha quedat condemnat per haver agredit una persona que es queixava de la música i el ritual d’una processó que entrava a la Catedral durant les festes de la Mercè. Segons la sentència del jutjat d’instrucció número 29, Bou és “responsable d’un delicte lleu de maltractament físic”. Així, li ha imposat la pena d’una quota sis euros al dia durant un mes, uns 180 euros. 

Segons recull l’escrit judicial, els fets van passar a les set i deu de la tarda, a l’accés a la Catedral de Barcelona, quan Josep Bou formava part de la marxa religiosa que estava arribant al temple. Era part de les celebracions integrades a la festa major barcelonina. En el moment de l’entrada, però, un home que és “habitual col·laborador de la Catedral” observa que la banda de música toca un himne que li va semblar “marcial”, recull el text del jutge. En aquell moment, va dir “amb aquest ritme no poden entrar a la catedral” i “només els falta la cabra”.

Seguidament, Bou es va girar i va observar que qui protestava, a més, tallava el pas de la processó. Li va ordenar que es retirés, però l’home que es queixava no només no va fer cas, sinó que va insistir: “traieu la cabra”. En aquest moment, doncs, va ser quan el polític, irritat, va agafar l’home amb una mà, pel coll, i va intentar apartar-lo sense èxit, apunta la sentència. Finalment, van arribar els agents de la Guàrdia Urbana i els dos implicats van quedar separats ràpidament.

Després dels fets, la víctima va dirigir-se immediatament al CAP Pere Camps, on va arribar a les 20:09h. El document judicial registra que es va detectar una “contussió al coll per compressió” i se li van receptar “analgèsics” en cas que el pacient ho necessités. El comprovant mèdic i la declaració “clara, concordant i precisa” del succés per part de l’agredit “no deixen espai a dubtes raonables”, considera el jutge. Així i tot, Bou, en vista judicial, va negar l’agressió i va admetre l’enfrontament verbal. 

Nou comentari

Comparteix