Dos joves més queden en llibertat provisional pels aldarulls a Barcelona

L'Audiència Provincial de Barcelona ha acceptat el recurs de la defensa del Francesc Colomines i ha corregit la decisió del jutge anterior

Dos joves detinguts durant els aldarulls a Barcelona per la sentència de l’1-O i que des de llavors havien estat en presó preventiva quedaran avui en llibertat. Es tracta de l’Erik, de Terrassa, i el Francesc Colomines, resident a Barcelona. Així ho ha assegurat al TOT Barcelona l’advocat i pare d’un dels arrestats, Jordi Colomines. Segons ha explicat l’advocat, el jutge de la secció 21 de l’Audiència Provincial de Barcelona ha estimat el recurs a la presó provisional que havien demanat. D’aquesta manera, corregeix les anteriors decisions, que havien denegat la llibertat al Francesc en dues ocasions.

Ara, el jutge de l’Audiència Provincial ha considerat que no hi ha cap risc de fuga per part del Francesc, fins ara a Can Brians, i no li ha decretat cap mesura cautelar. Ni tan sols la de no apropar-se a cap manifestació, com ha passat en altres casos similars.

També el col·lectiu Solidaritat AntiRepressiva de Terrassa ha explicat avui que l’Erik ha quedat en llibertat provisional. En el seu cas, però, qui ho ha ordenat ha estat el jutjat d’instrucció número 30. Ho ha confirmat a aquest diari la seva advocada, Marta Bolinches, del centre Irídia. La defensa de l’Erik ha detallat que a ell tampoc no li han imposat cap restricció pel que fa a les manifestacions. En canvi, li han imposat presentar-se als jutjats cada quinze dies. 

El cas del Francesc va ser un dels més sonats per les imatges que van difondre el diari El Nacional de la seva detenció. En el vídeo es veu com diversos agents de la Policia Nacional el colpegen de manera repetida després de retenir-lo. El jove va acabar amb 9 punts de sutura al cap. La detenció es va produir al carrer Trafalgar, a tocar d’Urquinaona. 

Pel que fa a l’Erik, el col·lectiu terrassenc de suport va detallar anteriorment que la seva detenció va arribar a conseqüència d’haver participat a les mobilitzacions del 18 d’octubre, durant la vaga general. Va ser la policia espanyola qui el va identificar a la zona de plaça Urquinaona durant els aldarulls. Finalment, el van detenir dies més tard, el 30 d’octubre, i el van enviar al Centre Penitenciari de Quatre Camins. Sobre ell, pesen les acusacions d’atemptat contra l’autoritat, lesions i desordres públics.

Nou comentari