La manifestació motoritzada de Vox a Barcelona ha col·lapsat la circulació a l’Eixample aquest dissabte al migdia. I, a més, ha protagonitzat una infracció reiterada: l’invasió sistemàtica dels carrils bus. A la “caravana patriòtica” hi assistien tant cotxes com motos i aquestes últimes s’impacientaven enmig de la lenta corrua de vehicles, que ha desfilat entre Francesc Macià i la Subdelegació del Govern espanyol (Mallorca amb Roger de Llúria) amb una hora de retard. Per avançar posicions, feien servir l’espai destinat als autobusos.

Dos motoristes al carril bus de la Diagonal, durant la manifestació de Vox / MMP

A diferència de Madrid, a la capital catalana està prohibit que els vehicles privats usin aquest carril exclusiu per a autobusos i taxis. Des de fa quasi una dècada, però, la Guàrdia Urbana fa la vista grossa en casos com aquest. Es posen multes però en general perseguir aquestes invasions no és prioritari, com sí que ho és l’excés de velocitat que causa bona part dels accidents a la ciutat.

En qualsevol cas, la imatge resultava més que curiosa. Motoristes a la Diagonal i a Roger de Llúria circulaven sense pudor per aquest espai, a pocs metres de patrulles de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra que vigilaven la marxa.

Cotxes aparcats al carril bus davant la Subdelegació, punt final de la manifestació de Vox / MMP

A la cruïlla on hi ha la Subdelegació, a més, es podien veure una desena de cotxes aparcats directament sobre el carril bus, en el tram entre Mallorca i Provença. I és que molts manifestants no volien perdre’s el fi de festa i les declaracions del líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, però per poder participar del sarau havien de baixar del seu vehicle. La policia prioritzava clarament la fluïdesa del trànsit i insistia als vehicles de la rua que seguissin circulant i no s’aturessin davant la seu pública.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa