Retrets entre el govern municipal i Interior pel desallotjament de 4 famílies

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha replicat al regidor de Drets de Ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, que el consistori hauria d’haver actuat abans en el cas del bloc Gayarre, desnonat aquest dimarts, i que els Mossos d’Esquadra obeeixen el jutge. “L’Ajuntament tenia coneixement del desnonament i no serveix que actuï per trobar una solució d’urgència amb fets ja consumats. Caldria haver-ho fet abans”, ha apuntat Sàmper a través de Twitter després que Serra recriminés el dispositiu policial i digués que no s’havia avisat Serveis Socials.

El conseller ha afegit que “intentar fer veure que depèn de la policia equival a no buscar una solució real al problema”. “És l’autoritat judicial qui ordena als Mossos actuar, i un regidor hauria de saber-ho”, ha subratllat Sàmper, que ha criticat que aquest tema és “massa greu per fer-ne demagògia”, tot apuntant que es veia “obligat” a respondre a la interpel·lació d’un càrrec públic.

Segons el conseller, la policia “no és ni l’origen del problema ni en té la solució”, i per això ha tornat a oferir tota la seva col·laboració per trobar una resolució conjunta a la problemàtica de l’habitatge i els desnonaments.

Retrets de Marc Serra

La resposta de Sàmper ha anat seguida d’un altre tuit del regidor Marc Serra. El responsable de la regidoria de Drets i Participació Ciutadana ha recordat al conseller d’Interior que és ell qui decideix el dispositiu policial, i li ha retret que ha de seguir el criteri de “proporcionalitat”. “Vostè va prometre que no enviaria antiavalots a desnonaments vulnerables. No només no ha complert, sinó que cada dia veiem càrregues policials”, ha etzibat Serra amb referència a les càrregues i tres detencions en un desnonament ahir a l’Eixample.

“Sap quin és “l’origen del problema”? La Generalitat deu 1.400 pisos a la Mesa d’Emergència. Té l’obligació d’aportar 60% de pisos i no arriba ni a 20%. Si el govern del qual forma part complís amb les obligacions en polítiques d’habitatge ni vostè ni jo no perdríem el temps”, ha conclòs el regidor.

Nou comentari

Més notícies
Imatge d'arxiu d'un dispositiu poliical en un desnonament/ ACN

Desallotgen quatre famílies amb menors del bloc Gayarre de Sants

L’Ajuntament critica que no ha rebut l’avís per mobilitzar els Serveis Socials

Desnonen una veïna de Sants i l’Ajuntament esbronca Interior

Pocs minuts abans de les set del matí, dues furgones dels ARRO han tallat el carrer de Leiva