Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Blindatge policial i minsa presència d’antifeixistes regalen a Vox una festa a la Bonanova
  • CA

Vox s’ha regalat aquest dissabte un petit bany de masses en la inauguració de la seu de Vox a Barcelona. Un gran blindatge policial a les dues entrades del carrer i voluntaris controlant que només hi entressin simpatitzants i periodistes acreditats han permès al partit ultradretà estrenar local amb una festa al carrer. Unes 400 persones han anat a la cita: un cop completat l’aforament de la sala d’actes del soterrani, la resta han seguit l’acte des d’una pantalla instal·lada al carrer.

Blindatge policial del carrer on té seu Vox / MMP

Blindatge policial del carrer on té seu Vox / MMP

Tot i una convocatòria antifeixista molt difosa a través de xarxes socials, les mostres de rebuig ciutadà als entorns han estat poc nombroses. Només una petita concentració amb una desena de persones –entre elles l’excandidat a senador Roger Español– s’ha acostat a mostrar la seva oposició a l’extrema dreta al veí carrer de Sant Màrius, amb banderes LGTB i crits de “fora els feixistes dels nostres barris”. 

Les banderes amb l'arc iris LGTBI han estat el principal emblema dels antifeixistes contra la festa de Vox / MMP

Les banderes amb l’arc iris LGTBI han estat el principal emblema dels antifeixistes contra la festa de Vox / MMP

Els Mossos frustren dues provocacions

Una desena de furgonetes de la policia catalana han custodiat l’acte i han blindat el tram de carrer on es celebrava la festa. Tot i que criticats per part dels assistents, han actuat en almenys dues ocasions en què la petita comitiva antifeixista i simpatitzants de Vox s’havien encarat a distància. Primer una noia amb una bandera espanyola s’ha apropat a provocar els concentrats i després un grup d’assistents ha increpat als antifeixistes amb insults homòfobs com “trabolo” i crits com “al paredón” i “a la dutxa”.

Concentració antifeixista contra la inauguració del local de Vox / MMP

Dos mossos s’acosten a una noia que provocava als antifeixistes durant la inauguració del local de Vox / MMP

En tots dos casos, abans que les escridassades anessin a més, els Mossos han fet separat els grups i han fet marxar als partidaris de Vox. Un parell de guàrdies urbans i dues valles municipals també han format part del dispositiu de seguretat. A més, una quinzena de voluntaris del partit formaven un segon cordó a cada extrem del carrer i endreçaven la cua per visitar la seu.

Escenari al carrer del Camp per la inauguració del local de Vox / MMP

Escenari al carrer del Camp per la inauguració del local de Vox / MMP

El local està ubicat al carrer del Camp, al barri de la Bonanova (Sarrià-Sant Gervasi). A la inauguració hi han assistit dirigents estatals del partit, com el secretari general Javier Ortega Smith o el diputat Ignacio Garriga. Després d’entrar a saludar al veí Club Empel, situat just davant de la seu, els líders de Vox han arengat als seguidors amb consignes patriotes, crítiques al sistema polític i fortes dosis d’autocompasió per la “persecució” a Catalunya de l’espanyolisme.

Carpa al carrer del Camp per la inauguració del local de Vox / MMP

Carpa al carrer del Camp per la inauguració del local de Vox / MMP

“Aquesta seu és el buc insígnia que portarà als diputats de Vox al parlament de Catalunya!”, ha proclamat Ortega Smith, en el seu discurs. Amb la mirada posada a les properes eleccions catalanes, ha promès a l’entusiasmada militància que Vox il·legalitzaria els partits independentistes i faria” un monument als traïdors de la pàtria per haver despertat España”. També ha criticat ferotgement a la resta de partits: ha acusat a Cs, PP i PSOE de voler viure de la política i ha titllat als comuns de “comunistes”. Finalment ha tancat l’acte amb el seu viral “brindis a los Tercios de Flandes”, que ha recitat amb teatralitat, un got de vi negre i ovasions dels seus seguidors.

Festa d'inauguració de la seu de Vox a Barcelona / MMP

Festa d’inauguració de la seu de Vox a Barcelona / MMP

 

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vicenç Ramoneda a febrer 01, 2020 | 18:56
    Vicenç Ramoneda febrer 01, 2020 | 18:56
    El Centre Simon Wiesenthal, institució pionera en la lluita contra el nazisme i en memòria de les víctimes de l'Holocaust, ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, manifestant la seva indignació després de veure en una circular de la fiscalia que considera els nazis com un col·lectiu emparat per la legislació de delictes d'odi
  2. Icona del comentari de: Visca Estat Català a febrer 01, 2020 | 20:02
    Visca Estat Català febrer 01, 2020 | 20:02
    Tants anys de processisme, fent creure a la gent que posant les mans enlaire, cridant "som gent de pau" i filmant com la policia els dona cops de pal, portaria a la independència, ha creat massa il.lusos que encara creuen que Europa es partira la cara per nosaltres mentre nosaltres no sortim al carrer a lluitar i defenssar el nostre país.
  3. Icona del comentari de: Ramon a febrer 01, 2020 | 20:12
    Ramon febrer 01, 2020 | 20:12
    Mes purria a Catalunyia
  4. Icona del comentari de: Fat Boy a febrer 02, 2020 | 01:35
    Fat Boy febrer 02, 2020 | 01:35
    El blindatge del Buch era per protegir els feixistes estrangers i atomyinar els democrates catalans.
  5. Icona del comentari de: enterrador a febrer 02, 2020 | 10:57
    enterrador febrer 02, 2020 | 10:57
    aquí protegiendo a los de extrema derecha , nazis y similares .... No cambia nada , todo atado y bien atado.....
  6. Icona del comentari de: Perdoneu... a febrer 02, 2020 | 11:08
    Perdoneu... febrer 02, 2020 | 11:08
    Cal estar fent propaganda de tot el que fa aquesta gentussa? El millor és deixar-los sols i no parlar-ne...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa