Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Illa insta Aragonès a posicionar-se “amb nitidesa” a favor d’ampliar el Prat

El líder parlamentari del PSC, Salvador Illa, ha apressat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, perquè s’expressi a favor d’ampliar pistes al Prat per incrementar la capacitat per operar vols internacionals des de l’aeroport. “Ha de liderar amb nitidesa l’ampliació de la infraestructura més important del país“, ha indicat el cap de l’oposició al Parlament en un acte en què el PSC ha tornat a evidenciar la seva aposta per fer créixer l’aeroport, on han participat el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, i diversos alcaldes socialistes del Baix Llobregat, com els de Cornellà, Gavà i Sant Boi, entre d’altres.

Illa ha assegurat que el PSC farà costat a Aragonès perquè el projecte d’ampliació “es faci ben fet, amb respecte al medi ambient, la qualitat de vida dels veïns i a favor del creixement econòmic”. El socialista ha afegit que la reforma del Prat és necessària perquè Catalunya “no pot quedar desconnectada de la resta d’Europa i del món, i molt menys la seva capital Barcelona”, ha remarcat.

Demanda de compensacions

Per la seva banda, Collboni ha vingut a dir que no hi ha fissures dins del PSC a favor d’ampliar l’aeroport. “En el que ens hem de posar d’acord és en el com”, ha assenyalat el tinent d’alcalde, que ha subratllat que prosperitat i conservació del medi ambient han de ser compatibles i ha suggerit que s’ofereixin “compensacions socials, mediambientals i econòmiques que siguin necessàries” als municipis del voltant de l’aeròdrom “per no frenar el procés” d’ampliació.

Els alcaldes socialistes que han intervingut a l’acte han defensat que el projecte es faci amb garanties de protecció a la natura, al parc agrari del Baix Llobregat i evitant que generi molèsties per soroll als veïns dels voltants. Illa ha manifestat el compromís del PSC per minimitzar que el projecte provoqui perjudicis a l’entorn.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a juny 12, 2021 | 20:20
    Ricard juny 12, 2021 | 20:20
    El sr. Illa demostra unes preocupants obsessions amb l'ampliacio de l'aeroport del Prat (els demés aeroports no semblen interessar-li gens) i l'adhesio cega a la dictadura dels castellans. Cadascú té les seves prioritats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa