Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Govern tornarà a batallar a Madrid la recuperació de la comissaria de Via Laietana

El Govern d’ERC continuarà batallant amb Madrid per aconseguir que la comissaria de la Via Laietana tingui un altre ús. La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha anunciat en una entrevista a TV3 que l’executiu de Pere Aragonès tornarà a plantejar la recuperació de la comissaria de Via Laietana com a símbol de memòria i futura seu del Memorial Democràtic. “Volem tornar a posar sobre la taula la necessitat de recuperar la comissaria de Via Laietana. És una qüestió que no està explicitada en la llei de Memòria, però que per a nostres és una qüestió fonamental, és un projecte que fa molt temps que cueja”, ha dit la consellera Ubasart.

Coincidint amb el dia en què entra en vigor la nova Llei de Memòria Demòcratica espanyola, que substitueix la de 2007, la consellera de Justícia ha instat a aprofitar l’oportunitat de la posada en marxa de la llei de memòria històrica a l’estat espanyol. “Ara és el moment”, ha reivindicat. Ha explicat que aquesta serà una de les “primeres batalles” que emprendrà com a consellera.

Una reivindicació no escoltada

El tancament de la comissaria s’ha demanat diverses vegades al carrer i també des de les institucions. Un dels casos més recents va tenir lloc el 20 d’octubre del 2021, quan l’Ajuntament va acordar demanar al govern espanyol que la tanqués per convertir-la en un espai de memòria històrica. L’acord es va produir després que la Comissió de Presidència i Seguretat aprovés una proposta d’ERC i que va tenir els vots a favor d’ERC, Junts i BComú, els vots en contra C’s, PP, BCN Canvi i la regidora no adscrita i l’abstenció del PSC.

Marlaska va admetre tortures a Via Laietana

Ara fa un any, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, admetia que la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana “en el passat” va ser un centre de repressió, però va assegurar la Policia Nacional ja “ressignifica” l’edifici dia a dia amb la seva tasca en favor de la “democràcia”.

Per altra banda, la consellera Ubasart ha reclamat reformar el delicte de sedició com més aviat millor i ha recordat que no és una petició estrictament catalana sinó també d’organismes internacionals. De fet, s’ha mostrat confiada que el govern espanyol està en aquesta línia de reforma.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independence Process a octubre 21, 2022 | 13:02
    Independence Process octubre 21, 2022 | 13:02
    En un país normal i democràtic no cal "barallar-se" amb ningú per a fer una cosa plena de sentit comú i de sentit cívic, treure, desplaçar, els "inquilins" del que fou un lamentable i patètic, cau de tortura i altres atrocitats antidemocràtiques. Des l'any 1978 n'han passat 44 i l'estat espanyol encara manté aquesta relíquia franquista. Els catalans ens hem "acomodat" massa fàcilment a la farsa de la transició, un "procés" espanyol que a sobre encara no ha acabat (44 anys), el manteniment d'aquesta sinistra comissaria de les forces d'ocupació espanyoles n'és un macabre exemple. La independència política del nostre país no és un caprici, és una necessitat, un acte i una eina per a poder fer possible el rescabalament de la nostra dignitat i la dels nostres avantpassats. Independència !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa