En poc més de 24 hores ha nascut un poblat al centre de Barcelona. Des de les 10 hores d’ahir fins avui l’acampada juvenil s’ha organitzat en assemblees i en cinc comissions. Tenen un rebost de menjar, reben donatius i demanen fogons per poder cuinar. Han vingut a la plaça Universitat per quedar-se. “Som la generació del 14-O, el dia que va esclatar tot”, diu l’Ainara, una estudiant de batxillerat que participa en l’acampada.

L’Ainara fa referència al 14-O, el dia de la publicació de la sentència del Procés, per explicar de què va l’acampada. Són centenars de joves que acampen per protestar contra la repressió policial arran de la resolució del Suprem. I ho fan entre música dels Red Hot Chilli Peppers, croissants i sucs per esmorzar i jocs de cartes. Desenes d’estudiants aprofiten el segon dia de vaga indefinida convocada a les universitats i el segon als instituts per passar el dia a Universitat, on xerren i s’organitzen.

El rebost de provisions a l'acampada estudiantil / A.L.

El rebost de provisions a l’acampada estudiantil / A.L.

Les comissions són claus per entendre l’èxit de l’acampada. Després de l’assemblea d’ahir a la tarda, els joves les van constituir per dirigir l’acció. En tenen cinc: seguretat, logística, punt lila, comunicació i cuina. La Júlia -nom fictici- forma part de la comissió de seguretat. Explica que els joves organitzen torns nocturns per controlar els accessos a la plaça i evitar robatoris o enfrontaments. Fan tres torns per vigilar durant tota la nit i vetllar perquè l’acampada segueixi sense problemes. Si n’hi ha, però, tenen un protocol. En cas de, per exemple, presència de la Brimo, faran sonar una alarma i es concentraran al centre de la plaça. A partir d’aquí: “arrencacebes”, diu la Júlia.

Les tendes de campanya instal·lades des d'ahir a la plaça Universitat / A.L.

Les tendes de campanya instal·lades des d’ahir a la plaça Universitat / A.L.

El rebost de l’acampada seria l’enveja de molts restaurants. Galetes, xocolata (molta), llet, sucs, pasta… A més, productes de primera necessitat i mantes, que arriben a través de donacions.

Nou comentari