Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Front polític contra el ‘triangle golfo’ del Poblenou
  • CA

El govern municipal haurà de consensuar amb el Departament d’Interior un pla de saturació policial amb l’objectiu d’acabar amb els ‘botellots’ que es porten a terme al ‘triangle lúdic’ del Poblenou, també conegut com a ‘triangle golfo’.

El grup municipal de Junts va presentar aquesta proposta al Ple del Consell de Sant Martí per impulsar l’acord que permeti prevenir i evitar la concentració massiva de persones fent ‘botellots’ als carrers del denominat ‘triangle golfo’, per mitjà d’una acció policial coordinada entre la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Tots els grups polítics municipals van votar favor de la iniciativa llevat de C’s, que s’hi va abstenir.

Un problema “greu d’incivisme” nocturn

El conseller de Junts Fernando Gómez ha explicat que aquest triangle del barri del Parc i la Llacuna del Poblenou “pateix un greu problema d’incivisme nocturn, amb un soroll difícil de suportar” per als veïns, que en dificulta o fins i tot n’impedeix el descans durant molts dies entre setmana, “a més de la degradació de l’espai públic visible l’endemà al matí”.

Gómez ha afegit que, malgrat “la major presència policial a la zona i l’ús més incisiu de la Llei de Seguretat Ciutadana, que s’ha posat de manifest amb un augment de sancions, i l’avançament de l’horari de tancament de les botigues d’alimentació, la veritat és que continuen les molèsties pel ‘botellot’ al carrer i l’incivisme”.

Junts ha volgut recordar que ja havia denunciat aquesta problemàtica i que de fet la va portar a discussió en el marc de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació, Seguretat i Prevenció de l’Ajuntament de Barcelona.

Concentració veïnal

El passat 10 de novembre els veïns del ‘triangle lúdic’ van tornar a sortir al carrer, concretament davant de la seu del districte de Sant Martí, per denunciar els problemes de contaminació acústica a la zona amb lemes com “Prou soroll”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa