Forn respon a Maragall per carta i li torna a demanar la candidatura unitària

L'alcaldable de Junts per Catalunya escriu al candidat d'ERC des de la presó i li reclama "assegurar el canvi" a l'Ajuntament

Joaquim Forn ha respost des de la presó a la proposta que Ernest Maragall li va enviar la setmana passada –adreçada també a la CUP– de signar un pacte postelectoral d'unitat d'acció sobiranista a l'Ajuntament de Barcelona. I és un no que es converteix en una nova demanda per formar una candidatura unitària. "Encara hi som a temps", li diu. Ho diu en una carta a la qual ha tingut accés el TOT Barcelona.

Després de repassar totes les situacions en què ERC i el PDECat i/o el seu entorn (ara, més Junts per Catalunya que no pas PDECat), Forn li pregunta: "De veritat necessites, Ernest, que signem papers i compromisos d'unitat d'acció per l'endemà de les eleccions? Anem junts, Ernest. Seguim anant junts", li fa veure, que repeteix la paraula "junts" una vegada i una altra en la carta. "L'any 2015 vam conformar Junts pel Sí, vam guanyar les eleccions al Parlament i junts vam governar Catalunya i vam fer possible l'1-O. Junts seguim governant el país després de superar el repte del 21-D", li diu. I afegeix: "Junts enfrontem el procés judicial que ara s'està sustentant al Tribunal Suprem (...) Junts estem tancats al mòdul 10 de Soto del Real; junts fem els trasllats de matinada per assistir al judici".

I arriba l'advertiment sobre la "lliçó" del 21-D, en què es van presentar per separat. "La divisió de les forces sobiranistes va portar Ciutadans a poder dir que havia guanyat Catalunya. Vam poder fer govern, però als ajuntaments les coses són diferents. (...) No ser el partit més votat la nit del 26 de maig equival pràcticament a renunciar a governar Barcelona. Així ho preveu la normativa (...) que converteix en màxim mandatari municipal qui ha guanyat les eleccions".

"Deixar passar l'oportunitat de guanyar clarament les eleccions a Barcelona és un error polític que el sobiranisme no pot cometre. El canvi al govern municipal és urgent. Assegurem el canvi, Ernest", conclou.

Més informació
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?