Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El fiscal demana cinc anys de presó a l’exregidor Antoni Vives per malversació

El fiscal demana cinc anys de presó en l’escrit d’acusació a l’exregidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona Antoni Vives pels presumptes delictes de falsedat en document oficial, prevaricació i malversació. El ministeri públic, que sol·licita amb l’escrit l’apertura de judici oral contra Vives, demana també cinc anys de presó per les mateixes penes per al que era director general de l’empresa pública Barcelona Regional en el moment dels fets objecte de l’acusació, Willy Müller, i per a l’aleshores alcalde de Cervelló, Jesús Arévalo.

El fiscal considera que els tres es van conxorxar per crear un lloc de feina fictici a l’entitat pública per a Arévalo, pel qual en quatre anys va cobrar 155.000 euros. Segons el fiscal, Arévalo era arquitecte municipal funcionari de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat quan va concórrer a les eleccions de Cervelló per CiU. El sou d’arquitecte era “molt superior” al d’alcalde, per la qual cosa, “va sol·licitar del seu partit polític que fos contractat per l’administració –també en mans de la mateixa agrupació política- per així completar la remuneració anual”.

L’escrit manté que Vives va contractar Arévalo “fictíciament” a Barcelona Regional en connivència amb l’altre acusat, l’aleshores director general de l’empresa pública Willy Müller. El fiscal acusa els tres implicats en la presumpta trama de subscriure un contracte “amb infracció grollera i conscient del deure d’actuar conforme a l’ordenament jurídic” i amb “perjudici econòmic evident per als interessos públics”.

L’objecte del contracte era “l’assistència tècnica al projecte model urbà i metropolità de dispersió de contaminants”, recorda el fiscal, amb una jornada de 40 hores setmanals, lloc de treball a la seu de Barcelona Regional i un sou de 34.000 euros bruts anuals.

Arévalo, segons el fiscal, va figurar com a treballador de l’empresa pública des del 9 de gener del 2012 fins al 31 de maig del 2015. Però en aquest temps, “ni va participar al projecte indicat al seu contracte laboral (…) ni en cap altre executat per l’entitat”. L’acusat, afegeix el ministeri públic, “ni tan sols tenia assignat despatx propi ni assistia a la seu de Barcelona Regional”.

“És a dir” –afegeix- els tres acusats “es van concertar per simular el contracte i donar-li aparença de legalitat, amb l’objecte d’obtenir un enriquiment il·lícit a càrrec dels cabals públics i en favor de Jesús Arévalo”.

El fiscal també detalla les remuneracions anuals que va rebre l’aleshores alcalde de Cervelló, prop de 40.000 euros bruts el 2012, prop de 45.000 l’any següent, quantitat similar que la del 2014 i una mica més de 25.000 el 2015, fins a una xifra total de 155.000 euros en aquest període de quatre anys.

Finalment, la fiscalia, que demana també una pena d’inhabilitació especial durant cinc anys per als tres acusat, considera Vives “autor per inducció”, Müller “autor directe” i Arévalo “autor per cooperació necessària”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa