Felip VI torna a Barcelona perquè a Girona no el volen

La Fundació Princesa de Girona lliurarà els premis anuals i celebrarà el seu desè aniversari a la capital catalana el 4 i 5 de novembre

El rei d’Espanya, Felip VI, tornarà a Barcelona per a un acte que Girona ja no accepta. La Fundació Princesa de Girona celebrarà la seva primera dècada d’activitat els dies 4 i 5 de novembre al Palau de Congressos de Barcelona, en un acte on es lliuraran els premis i que presidiran els reis, la princesa d’Astúries i la infanta.

Els actes, que l’any passat es van celebrar a Vilablareix (Gironès) perquè l’Ajuntament de Girona no va cedir l’Auditori, es traslladen definitivament a Barcelona, tal com ja van anunciar la fundació el mes de desembre.

La cerimònia de lliurament dels guardons als cinc premiats serà el dilluns 4 de novembre i continuarà l’endemà amb una jornada d’activitats. Els guardonats d’enguany seran el neuròleg i emprenedor Ignacio H. Medrano (Premi Empresa), el matemàtic Xavier Ros-Oton (Premi Recerca Científica), l’emprenedora social Begoña Arana (Premi Social) i el director d’escena Rafael R. Villalobos (Premi Arts i Lletres).

En aquesta edició, a més, es reconeixerà per primera vegada la tasca d’una persona a escala mundial amb el nou Premi Internacional, que serà per a la cofundadora de l’organització internacional Humanity Crew, Maria Jammal.

​L’any passat la cerimònia es va celebrar al Mas Marroch de Vilablareix després que l’Ajuntament de Girona els denegués la utilització de l’Auditori perquè s’hi feien obres. Des de la fundació, però, van assegurar inicialment que es mantindria la reunió del Patronat a Girona prevista per al juny però, finalment, es va suspendre al·legant motius d’agenda.

Els actes començaran el dilluns 4 de novembre amb la cerimònia de lliurament de premis als cinc guardonats d’enguany i la presidiran els reis, la princesa d’Astúries i Girona i la infanta Sofia. Coincidint amb el desè aniversari, l’esdeveniment també comptarà amb la presència de Manuel Campo Vidal, Alberto Cairo, Beatriz Martín Padura, Julio Montes, Álex López, Javier Cañada, José Conejos, Marta Romo, Ana Torres, Maria Batet o Xavier Verdaguer, a més de la periodista Julia Otero i l’il·lusionista Jorge Luengo per a les diferents sessions que es faran l’endemà.

Més informació

Comentaris

  [email protected] 09/09/2019 4:07 pm
  Doncs no hi hauria d'assistir ningú, com va ser el cas amb ocasió de la visita del seu besavi Alfons el 1904.
  Raf 09/09/2019 4:34 pm
  Clar que si!....Home, a Barcelona són els d'ICV Així qualsevol, he, he....
  LLARENA dPENA 09/09/2019 4:40 pm
  A Barcelona tampoc volum res dels Borbons. Al Preparao li emano que el que sigui se l'emporti fora de CAT. A molts catalans es evitarà haver d'anar a xiular-lo i escridaçar-lo, i jo ja no tinc edat per dir-li les bagenades que li vaig adreçar l'ultima vegada que va venir a fer el brindis al sol a la Càmara de Comerç de BCN. Felipe, a CAT, és un indesitgable. Per Borbón i per la resta.
  un tipo que vive en Tabarnia 09/09/2019 8:27 pm
  quina pena al pallasso no el vol ningu

Nou comentari