Felip VI presideix la Nit de la Logística sense cap conseller del Govern ni Colau

Els presidents del SIL i de l'organització mundial de zones franques criden a "construir ponts" per impulsar el comerç

El rei espanyol, Felip VI, ha presidit aquest dijous al vespre la Nit de la Logística a Barcelona, en el marc del Saló Internacional de la Logística (SIL), amb l’absència dels consellers del Govern i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En un Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) convertit en búnquer durant tot el dia per motius de seguretat, el monarca ha fet entrega dels Premis SIL 2019. Només hi han intervingut el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, Pere Navarro, i el president de l’organització mundial de zones franques, Mohamed Alzarooni.

Navarro ha fet una crida a “construir ponts” per impulsar el comerç internacional i a evitar “aixecar nous murs”. Alzarooni ha apuntat que cal fomentar la “integritat” i la “transparència” en els intercanvis comercials transnacionals per “permetre a les zones franques brillar”.

També ha estat present a l’acte la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado. Per part del Govern, només hi ha assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, i el director general Xavier Flores. Al llarg del dia, el rei Felip VI ha fet una sèrie d’audiències al palau Albéniz, entre les quals al president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

Navarro ha celebrat que Barcelona hagi estat “capital mundial del comerç internacional” durant uns dies amb la coincidència de diverses fires, com el SIL i l’eDelivery i el congrés mundial de zones franques, entre d’altres. El president del SIL ha argumentat que Barcelona té “molt a aportar” com a “gran plataforma logística mundial”. 

El delegat del CZFB ha insistit que el comerç és un “instrument de pau” i cal desenvolupar les zones franques en base a la “sostenibilitat”. Alzarooni també ha remarcat que en “temps difícils” cal fer front conjuntament a amenaces com el proteccionisme.

Premis SIL 2019

El premi SIL a l’eficiència logística i innovació tecnològica ha estat per a Mercadona; el premi SIL a la digitalització de la cadena de subministrament ha anat a Seat; el de la sostenibilitat logística ha estat per a Ford Espanya i el premi SIL a l’economia circular per a Celsa Group.

Més informació

Comentaris

    Dios/rei 28/06/2019 10:53 am
    Reietó, t'escauen els versos d'Atahualpa Yupanqui que diuen que "Dios siempre cena en la casa del señor (dels rics)" Canvia Dios per rei i aquest ets tu, part de Catalunya cremant-se i tu sopant amb els rics que sols et demanen que els facis ser més rics...
    X*2 28/06/2019 7:00 pm
    Tots gentussa

Nou comentari