Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Felip VI presideix la Nit de la Logística sense cap conseller del Govern ni Colau
  • CA

El rei espanyol, Felip VI, ha presidit aquest dijous al vespre la Nit de la Logística a Barcelona, en el marc del Saló Internacional de la Logística (SIL), amb l’absència dels consellers del Govern i de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En un Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) convertit en búnquer durant tot el dia per motius de seguretat, el monarca ha fet entrega dels Premis SIL 2019. Només hi han intervingut el delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president del SIL, Pere Navarro, i el president de l’organització mundial de zones franques, Mohamed Alzarooni.

Navarro ha fet una crida a “construir ponts” per impulsar el comerç internacional i a evitar “aixecar nous murs”. Alzarooni ha apuntat que cal fomentar la “integritat” i la “transparència” en els intercanvis comercials transnacionals per “permetre a les zones franques brillar”.

També ha estat present a l’acte la ministra de Justícia en funcions, Dolores Delgado. Per part del Govern, només hi ha assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavin, i el director general Xavier Flores. Al llarg del dia, el rei Felip VI ha fet una sèrie d’audiències al palau Albéniz, entre les quals al president de Foment, Josep Sánchez Llibre.

Navarro ha celebrat que Barcelona hagi estat “capital mundial del comerç internacional” durant uns dies amb la coincidència de diverses fires, com el SIL i l’eDelivery i el congrés mundial de zones franques, entre d’altres. El president del SIL ha argumentat que Barcelona té “molt a aportar” com a “gran plataforma logística mundial”. 

El delegat del CZFB ha insistit que el comerç és un “instrument de pau” i cal desenvolupar les zones franques en base a la “sostenibilitat”. Alzarooni també ha remarcat que en “temps difícils” cal fer front conjuntament a amenaces com el proteccionisme.

Premis SIL 2019

El premi SIL a l’eficiència logística i innovació tecnològica ha estat per a Mercadona; el premi SIL a la digitalització de la cadena de subministrament ha anat a Seat; el de la sostenibilitat logística ha estat per a Ford Espanya i el premi SIL a l’economia circular per a Celsa Group.

Més notícies
Repartiment amb patinet i robots que fan inventari: el futur de la logística es debat a Barcelona
Notícia: Repartiment amb patinet i robots que fan inventari: el futur de la logística es debat a Barcelona
Comparteix
La capital catalana es converteix en la capital mundial del comerç durant tres dies amb la celebració de set congressos internacionals
Centenars de treballadors de la logística protesten a les portes del saló internacional del sector
Notícia: Centenars de treballadors de la logística protesten a les portes del saló internacional del sector
Comparteix
Els representants sindicals de CCOO i UGT lliuren el manifest al ministre Àbalos
Felip VI torna a Barcelona per la Nit de la Logística
Notícia: Felip VI torna a Barcelona per la Nit de la Logística
Comparteix
L'última vegada que el rei espanyol va sopar al MNAC va ser per la inauguració del MWC, enmig de fortes protestes
Primera polèmica per la visita de Felip VI: el MNAC estarà tancat tot el dia
Notícia: Primera polèmica per la visita de Felip VI: el MNAC estarà tancat tot el dia
Comparteix
La visita del rei espanyol obliga a tancar el museu i Cultura critica "un excés de zel" que afectarà l'activitat

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Dios/rei a juny 28, 2019 | 10:53
    Dios/rei juny 28, 2019 | 10:53
    Reietó, t'escauen els versos d'Atahualpa Yupanqui que diuen que "Dios siempre cena en la casa del señor (dels rics)" Canvia Dios per rei i aquest ets tu, part de Catalunya cremant-se i tu sopant amb els rics que sols et demanen que els facis ser més rics...
  2. Icona del comentari de: X*2 a juny 28, 2019 | 19:00
    X*2 juny 28, 2019 | 19:00
    Tots gentussa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa