Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“Aquesta Europa és una vergonya”: protesta al consolat francès per les càrregues a la Jonquera
  • CA

El tall de la frontera a la Jonquera té una rèplica a escala petita a Barcelona. Concretament, a la ronda Universitat entre rambla Catalunya i Balmes. Allà unes 200 persones protesten davant del consulat de França per les càrregues a la frontera dels antiavalots del país gal. “Estat francès, col•laborador de la repressió”, és un dels missatges que més es repeteixen en forma de pancartes. Els concentrats han cantat cançons de la lluita antifeixista com ‘Bella Ciao’, a més d”Els segadors’.

Davant la presència de dues furgonetes de la Brigada Mòbil (Brimo) dels Mossos d’Esquadra, els manifestants volen mostrar el rebuig contra l’actuació de la policia francesa amb els manifestants que tallaven la frontera. “M’han indignat tant el que feien a les nostres filles que he vingut a queixar-me al cònsol”, explica l’Eduard, que sosté una bandera estelada a tocar de la línia policial que protegeix l’edifici. A més, tres unitats més d’antiavalots esperen uns metres més enrere per actuar en cas de necessitat. Els joves de l’acampada també s’han sumat a la protesta.

A la protesta davant del consulat, com va passar ahir en la concentració a la delegació del govern espanyol, hi ha barcelonins que no poden afegir-se a l’acció de Tsunami Democràtic. És el cas del Marià i la Carme. Conversen sobre com s’estan desenvolupant les manifestacions arran de la sentència i sobre com els agradaria que avancés. Ells fan la seva aportació cridant consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó” o “ni un pas enrere”, però la feina i “assumptes familiars” els retenen a la capital catalana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: On? a novembre 13, 2019 | 10:14
    On? novembre 13, 2019 | 10:14
    Comprensible. Després de les pallisses que els fotien els Armilles Grogues, havien de descarregar la furstració. Qui millor que manifestans pacífics?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa