Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esbroncada a Cs per una moció anticorrupció l’endemà del seu escàndol a la Junta Electoral
  • CA

El grup municipal de Cs ha portat al ple una moció anticorrupció amb la que volia renyar a Ada Colau per abusar de les adjudicacions directes de contractes menors, després d’un informe crític del Tribunal de Comptes. La intervenció, però, ha resultat contraproduent per al partit taronja per l’esclat d’un escàndol just el dia abans: Cs pagava un sou mensual a un vocal de la Junta Electoral, on es pronunciava en contra l’independentisme com a presumpte catedràtic neutral.

“Vostè ha institucionalitzat els contractes a dit!”, clamava la presidenta del grup municipal, Luz Guilarte, en una teatral intervenció al plenari. L’esbroncada de la resta de partits no s’ha fet esperar i de seguida govern i oposició li han estirat les orelles per donar lliçons després del cas de la Junta Electoral. Tot i que també li han fet retrets PP i BpC, els dos partits unionistes han votat a favor de la proposició de Cs, que no ha prosperat pel vot contrari del bloc ERC, BComú, PSC i JxCat.

“És cert que hi ha un problema de contractació menor a l’ajuntament, però estem davant d’un problema de credibilitat de qui ho proposa”, ha argumentat Jordi Castellana (ERC). “Lliçons per part de vostès costen d’acceptar”, ha replicat Ferran Mascarell (JxCat). “Llàstima que el seu propi partit li hagi contraprogramat l’actuació que portava tan ben preparada”, ha ironitzat la regidora d’Hisenda, Montserrat Ballarín (PSC).

Guilarte ha volgut comptar amb uns minuts extra d’intervenció per respondre a les acusacions i l’alcaldessa Ada Colau –que presideix el ple i dona els torns de paraula– li ha recriminat que abusi dels temps assignats. Disconforme, ha fet servir gran part de la següent ronda d’intervencions –sobre l’aeroport del Prat– per defensar airadament l’honor del seu grup i situar-lo com a víctima de crítiques injustes de la resta.

Ballarín ha abordat el fons de la qüestió i ha defensat la contractació del govern municipal durant el passat mandat. “En una ciutat dinàmica com Barcelona sovint apareixen necessitats imprevistes que l’Ajuntament només pot atendre amb contractes menors, que estan regulats per llei”, ha sostingut. Ha assegurat que el govern fa un “ús racional, no abusiu ni diferent del que fan altres ciutats” de les adjudicacions directes i el percentatge d’aquests contractes és equivalent al de ciutats com Màlaga, València o Sevilla. Representa un 16% de tot el pressupost adjudicat, ha afegit. També ha subratllat la reducció progressiva de proveïdors amb un alt nombre d’encàrrecs menors: “El 2018 cap proveïdor concentrava més de 300.000 euros en menors”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa