Ernest Maragall reclama a Josep Borrell que condemni l’escàndol d’espionatge

El regidor republicà li recorda que ell era ministre d'Exteriors quan van tenir lloc els fets

El president d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona i diputat Ernest Maragall reclama al socialista Josep Borrell, ara Alt representant de la UE d’Afers exteriors i Política de Seguretat, que es pronunciï sobre l’escàndol d’espionatge d’aquest juliol. El mòbil de Maragall, igual que el del president del Parlament català Roger Torrent, va ser piratejat amb el programa israelià Pegasus suposadament a instàncies del govern espanyol. “El meu dret a la privacitat es va violar”, protesta.

Retreu a Borrell que, en el moment dels fets, ell formava part del govern de l’Estat. En aquell moment Borrell era ministre d’Exteriors i Maragall, conseller d’Acció Exterior. Ara li exigeix que es posicioni com a responsable de seguretat a la UE: “Seria del tot convenient que vostè es pronunciés sobre aquest episodi fosc de la democràcia espanyola i condemnés, de manera pública i rotunda, l’espionatge a líders polítics”. “És possible que en aquell moment no només volguessin tancar delegacions del Govern sinó que també se’ns espiés sistemàticament?”, l’inquireix.

També li adverteix que no es tracta d’un afer personal –”Això no va de mi ni de vostè”, diu–, sinó de la “vulneració de principis bàsics” recollits a la Carta Europea. “Mentre la qualitat de la democràcia espanyola continua caient, l’única resposta admissible per part d’aquells que es considerin demòcrates hauria de ser obrir aquesta investigació i arribar fins al final”, sosté. Així, demana a Borrell que “actuï en defensa de les persones i institucions afectades” per esclarir els fets i depurar responsabilitats.

Més informació

Comentaris

  Ramon 04/08/2020 9:03 pm
  L'absoluta totalitat de l'espai mediàtic ens martelleja fins l'ofec amb l'agenda d'ERC. O millor dit, amb l'agenda d'Espanya per fer-nos votar ERC.
  Xurriaca Pallaresa 05/08/2020 12:03 am
  Si las enviat per Correos d´Espanyistán, necessitarás dues vides més per rebre la resposta.
  Bernat.C. 05/08/2020 10:48 am
  A veure Ernest, siguem realistes, tu creus que et farà cas, o pot ser que ni tan sols li arribi el missatge?

Nou comentari