Maragall critica la “política espectacle” de les batudes policials

El líder municipal d’ERC reclama una “justícia més àgil, propera i capaç” per fer front a l’augment de la criminalitat

Ernest Maragall ha criticat el govern municipal per refugiar-se en la "política espectacle" de grans operatius policials contra manters i de batudes d'un dia al metro. En una entrevista a RAC1, ha reclamat una "justícia més àgil, propera i capaç" per fer front a l'augment de la criminalitat a la ciutat. "A l'alcaldessa Colau l'hem escoltat parlar d'excuses i fugides d'estudi", ha recordat. "Queixar-se de tot i tothom és la pitjor forma d'entomar el problema de seguretat".

El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona considera que els comuns s'han deixat arraconar i que el PSC domina el "missatge, el to i l'acció" del govern municipal. "Un exemple: a l'acte amb Foment del Treball hi havia quatre regidors... tots socialistes", ha dit. El tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, es va reunir aquest dilluns amb la patronal per traslladar-los un missatge de tranquil·litat i conèixer de primera les seves propostes per millorar la seguretat a Barcelona.

La principal crítica de Maragall és que en les últimes dècades Barcelona s'ha convertit en una ciutat "global", però en canvi és gestionada igual que fa 50 anys. "És un error". A més, ha lamentat que el govern municipal no hagi posat sobre la taula "una estratègia de ciutat" i hagi anat sempre a remolc dels esdeveniments. "En 30 anys el model de seguretat no ha canviat i la ciutat ha canviat molt".

Més informació
Comentaris (2)
magrab Fa 18 dies
Una vegada més ERC només un tap en l'ajuntament. Sempre negatiu, mai positiu.
adolf Fa 19 dies
Al final l'esquerra sempre justificant la delinqüència ja que aquesta es culpa de la societat, de les desigualtats socials, de la pobresa... conclusió,acceptar el xantatge dels delinqüents i facilitar-lis vivenda,bon treball,ajudes de tot tipus, i qui paga això.Em volen dir que el marroquí que avui arriba il.legalment i avui mateix roba es culpa de les desigualtats socials ?