Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC, sobre el pla de terrasses de l’Ajuntament: “Arriba tard i malament”
  • CA

El decret d’alcaldia anunciat avui per regular l’ampliació de les terrasses dels bars les pròximes setmanes no acaba de convèncer. Ni ha seduït els restauradors –que inicialment havien quedat encantats amb la proposta– ni ha semblat adient a l’oposició, que ha quedat decebuda amb les formes alhora de presentar-lo i la manca de consens amb el sector agreujat. L’últim a evidenciar-ho ha estat el portaveu del grup d’Esquerra Republicana (ERC) a l’Ajuntament, Jordi Coronas, que ha reivindicat que la decisió “arriba tard i malament”.

El regidor justifica el retret per la tardança en el fet que “els restauradors necessiten temps per preparar la seva ubicació a l’espai públic” i “segurament no en disposaran de gaire abans que arribem a la fase 1 de desconfinament, que probablement serà la setmana vinent”. Ho ha dit després que el govern de BComú i PSC anunciés aquest matí que es comprometia a autoritzar en un màxim de quinze dies les ampliacions de taules als bars –però que mentrestant s’hauria de complir amb la restricció del 50% de la capacitat habitual a l’exterior.

Sobre el “malament” inicial, Coronas ha apuntat que s’ha de “lamentar una vegada més” que no hi hagi hagut “un acord entre el govern i el gremi de restauració”. A aquest sector, ha insistit el portaveu d’ERC al consistori, “cal ajudar-lo” perquè ha estat “fortament tocat per la crisi de la Covid-19”. Tanmateix, ha reconegut que s’ha de mantenir aquesta màxima combinant-la amb un “equilibri a l’espai públic”. “Hem de defensar que ha d’haver-hi prou espai per garantir el distanciament físic entre persones” i assegurar, també, “l’accessibilitat” a la via pública dels que pateixen “diversitat funcional”.

Per fer-ho, la recepta passarà per “prendre decisions molt al detall, en funció de la ubicació de cada terrassa en concret, i prioritzant allà on sigui possible guanyar espai a la calçada”. Si bé això encaixa amb els plans anunciats pel govern d’Ada Colau, Jordi Coronas destaca que això s’ha de fer “amb visió global” pensant en “tota la ciutat”. “I això el govern municipal no ho està fent”, ha etzibat en un vídeo enviat als mitjans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa