Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC pressiona perquè se sancioni el partit de Valls per finançament irregular
  • CA

ERC ha emès un comunicat aquesta tarda pressionant perquè se sancioni el partit de Manuel Valls, Barcelona pel Canvi, per irregularitats en el finançament. El grup municipal republicà ho ha fet després de conèixer que el Tribunal de Comptes ha conclòs en un informe que la formació de l’ex primer ministre francès ha comès una “irregularitat sancionable” contemplada a l’article 17 de la llei 8/2007 sobre finançament de partits polítics.

En concret, l’informe, a què ha tingut accés el TOT Barcelona, indica que el partit de Valls, que es va presentar en coalició amb Ciutadans, va superar el límit màxim de despeses en 126.819,24 euros. A més, també va ignorar el topall pel que fa a publicitat exterior, excedint-se en 3.552,32 euros. Aquestes irregularitats, segons avisa el tribunal, són sancionables.

Per tot plegat, ERC ha exigit que se sancioni barcelona pel Canvi i ha denunciat que no se li retirarà la subvenció que rep actualment, segons consta a l’informe. “Aquestes irregularitats deslegitimen el paper de Barcelona pel Canvi al consistori”, sostenen els republicans. ERC també ha advertit que el grup està valorant si denunciar el cas al comitè d’ètica de l’Ajuntament per valorar possibles sancions.

El president del grup republicà al consistori, Ernest Maragall, ha criticat a través de Twitter que el govern Colau-Collboni va néixer d’un “frau electoral amb vulneració explícita (…) del joc net democràtic”.

El cas ha arribat també al Congrés dels Diputats, on la diputada d’ERC Pilar Vallugera ha lamentat: “Ja m’agradaria veure el que hagués passat si l’infractor fóssim nosaltres, un partit independentista”. “Recordem que l’Operació Valls tenia com a únic objectiu evitar una alcaldia republicana a la ciutat de Barcelona i per això va comptar amb la inestimable col·laboració d’empresaris i donants particulars. Per cert, si això va succeir va ser amb la complicitat de Barcelona A Comú i el PSC”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa