Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC no té pressa per aprovar els pressupostos de Barcelona

La regidora d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Elisenda Alamany ha assegurat que “és millor un bon acord que un de ràpid” per als pressupostos del 2020 de l’Ajuntament de Barcelona i ha explicat que hi ha converses fluïdes entre la seva formació i l’executiu municipal. En declaracions als mitjans aquest diumenge abans de la celebració dels Tres Tombs al barri de Sant Andreu, la regidora ha afirmat que treballen per “establir una relació bilateral que permeti fiscalitzar” que les prioritats d’ERC s’incorporen als comptes.

Ha explicat que ERC demana que el pressupost municipal compti amb més de 100 milions d’euros d’inversió, i que se superi “la barrera històrica dels més de 3.000 milions d’euros que farien falta per abordar els reptes complexos que té la ciutat”. Ha defensat que els quatre eixos de bàsics dels comptes que proposa la seva formació són “l’impacte climàtic, l’emergència habitacional, les desigualtats i la formació de 0 a 3 anys”.

Una taula de negociació històrica

Preguntada pel nou Govern del PSOE i Unides Podem, Alamany ha sostingut que “no es pot governar l’Estat sense mirar a Catalunya, i sense mirar a la seva capital tampoc”, i ha qualificat d’històric l’acord per a una taula de negociació sobre Catalunya. “Reconeix que Catalunya és un subjecte polític que té la voluntat de decidir”, ha destacat la regidora republicana, que ha indicat que Barcelona també forma part d’això.

Anterior

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa