Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC i JxCat planten les comissions en protesta pel rol de Colau en la resposta a la sentència
  • CA

ERC i JxCat planten les comissions municipals d’aquest dilluns per “disconformitat amb el rol de l’Ajuntament de Barcelona” i en particular de l’alcaldessa en la resposta a la sentència. Els representants dels dos grups han fet una intervenció a l’inici de la comissió de Cultura –la primera de les quatre previstes– i han abandonat la sala, en el que havia de ser la represa de l’activitat política ordinària a l’Ajuntament de Barcelona. No assistiran tampoc a la comissió d’Economia de la tarda ni a les de Presidència i Urbanisme de dimarts. 

Els comuns, encapçalats per la tinenta Laura Pérez, s’han quedat a la mesa de la comissió i la sessió ha seguit endavant perquè BComú, PSC, PP, Cs i BpC sumen quòrum suficient segons el reglament.

Els independentistes han criticat la decisió d’Ada Colau de desconvocar un ple extraordinari per rebutjar la sentència i de no participar a la reunió de Quim Torra amb les alcaldies de les 4 capitals catalanes. “No podem participar en les comissions en les circumstàncies que estem vivint aquests dies, no podem prestar-nos a blanquejar o beneir una situació insostenible de violència institucional desfermada, de repressió exercida per totes les eines de l’Estat”, ha dit Ernest Maragall just abans de l’inici de la sessió. “Aquest govern no ha estat a l’altura de la seva responsabilitat negant un ple extraordinari com sí han celebrat la gran majoria d’ajuntaments del país i fins i tot la Diputació de Barcelona”, ha dit Montse Benedí, en la lectura del posicionament dels republicans.

“Constatem que l’acord de govern amb el PSC i el pacte d’investidura amb Manuel Valls són determinants en el posicionament polític de l’alcaldessa”, ha defensat Neus Munté (JxCat), que ha recordat al regidor i exconseller Joaquim Forn. “Arreu de Catalunya s’està produint una reacció a aquesta sentència tan injusta i desproporcionada i 7 dies després, ressona ben fort un silenci, el de l’Ajuntament de Barcelona i si avui Barcelona encara no ha expressat el seu rebuig a la sentència només és responsabilitat de l’alcaldessa”, ha remarcat.

Pérez ha recriminat als dos grups que “no hi ha hagut cap comunicació prèvia del malestar que generava” ajornar les comissions de la setmana passada a aquest dilluns i dimarts, un calendari que es va comunicar dimecres en Junta de Portaveus. “No normalitzem [la situació política], però sí que respectem els acords de la Junta de Portaveus sense gesticular per semblar que així es castiga l’alcaldessa”, ha argumentat. David Escudé (PSC) s’ha sumat a les paraules de la tinenta i ha declinat intervenir en nom dels socialistes. Els regidors Marilén Barceló (Cs), Òscar Ramírez (PP) i Eva Parera (BpC) han criticat durament la protesta d’ERC i JxCat, els han acusat de poc demòcrates i han subratllat emfàticament la seva condemna a la violència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa