Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC denuncia que un regidor del govern els veta un espai per reunir-se amb periodistes

Estrany i enrevessat conficte entre ERC i l’equip de govern municipal a l’Ajuntament de Barcelona. Segons han denunciat aquest dimarts els republicans, un regidor de l’equip de govern Colau-Collboni, va enviar la setmana passada un missatge de Whatsapp a un dels portaveus del grup municipal, Jordi Coronas, per comunicar-li que no se’ls permetria utilitzar el mirador Maria Aurèlia Capmany –la terrassa que hi ha al capdamunt de l’edifici Novíssim, a la plaça Sant Miquel– per fer una trobada amb la premsa la setmana que ve. Segons ERC, havia de ser una trobada “informal”.

Els republicans ho han denunciat avui públicament i han posat de manifest la seva estranyesa, ja que al juliol ja hi havien fet un acte idèntic, també en un matí d’un dia laborable, i ho havien sol·licitat a través de correu electrònic al servei tècnic de protocol, com en aquesta ocasió.

Segons han assegurat els republicans, en lloc de rebre una resposta tècnica del servei pertinent, un regidor que no han volgut identificar –ni tan sols han aclarit si era dels comuns o del PSC– va enviar aquest missatge a Coronas, en el qual li deia que com que no hi ha criteris establerts per decidir quan s’autoritza l’ús del mirador la petició quedava denegada. També es comprometia a parlar-ne en la pròxima junta de portaveus.

“Aquest govern que deia que estendria la mà, el que volen és que l’oposició, i ERC com a força guanyadora de les eleccions, no puguin fer la seva feina. Ja ho van demostrar en la negociació del cartipàs i ara ens deneguen aquest espai per trobar-nos amb la premsa”, s’ha queixat Jordi Coronas.

El republicà ha fet notar que aquesta denegació arriba després que hagin fet un prec oficial perquè es millori la sala de premsa que pot utilitzar l’oposició, molt més precària que la que fa servir l’equip de govern.

L’Ajuntament argumenta que és un espai només per a actes institucionals

Però l’estira-i-arronsa no s’acaba aquí. Fonts municipals fan una lectura diferent del que ha passat. Segons els portaveus oficials, l’acte que volia fer ERC aquesta vegada era “formal”. “Demanaven faristol, micro i so, il·luminació, rac de premsa i begudes. En cap cas, doncs, era un acte informal”, mantenen. Les mateixes fonts asseguren que “l’ús públic de l’espai està restringit a actes institucionals” i no dels grups municipals. “Tampoc podrien utilitzar-lo els comuns o el PSC, com a grup polític, encara que formin part del govern. Només podrien fer-lo servir en actes del govern, no del grup municipal”, afegeixen.

El que no queda clar és per què, aleshores, es va autoritzar la trobada del mes de juliol. Segons la versió municipal, la diferència és que en aquell cas era un “acte informal” –era un off the record, sense declaracions amb micròfons, cosa que sí que volien fer, al final de la trobada, aquesta vegada. Però això tampoc encaixa, precisament, amb l’argument que l’espai és per a actes institucionals.

A més a més, ERC insisteix que al marge de voler afegir al final unes declaracions a peu dret, no hi havia cap més diferència. “A més a més, es va preguntar si el rac de so [un sistema perquè els periodistes puguin gravar amb qualitat] i altres qüestions tècniques tenien cost, perquè el grup té clar que l’havia de pagar, com les begudes”, afegeixen els republicans. També afirmen que el missatge de Whatsapp del regidor no identifcat no explicava que l’espai és per a actes institucionals, tot i que se li van demanar quins eren els criteris.

Aquest conflicte i el fet que hagi sortit avui a la llum tensarà encara més les relacios entre ERC i el govern municipal de Colau i Collboni. I tot apunta que serà una discussió estrellla de la pròxima junta de portaveus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Laie a setembre 03, 2019 | 17:04
    Laie setembre 03, 2019 | 17:04
    Pues nada. A ampliar la base a ver si así no tenéis problemas con el mirador la próxima vez. Mientras tanto, a tragar, como lo venís haciendo desde las municipales.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa