Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC demana posposar la votació dels pressupostos
  • CA

Divendres passat el govern Colau-Collboni va presentar el projecte de pressupostos municipals. Uns comptes expansius que arribaran, si tiren endavant, als 3.585 milions d’euros. Esquerra Republicana ja va dir el mateix divendres que el termini per analitzar el pressupost era escàs i va criticar les formes de l’executiu. Ara, el seu portaveu, Jordi Coronas, ha fet un pas més i demana posposar la votació d’aquest dimecres al novembre.

Segons els republicans, l’executiu els ha citat dimarts a les 9 h per explicar el pressupost i, per tant, no tindran temps per analitzar-los amb calma. Per això, Coronas considera que el tems “és reduït i es fa difícil completar la feina”.

ERC diu que els comptes reflecteixen “dos models de ciutat”

El pressupost, segons el primer partit de l’oposició, reflecteix les diferències entre els dos socis del govern, Comuns i PSC. Una diferència que s’ha notat durant tot el període de negociació i que s’ha agreujat amb la diferència de criteris a l’hora de mantenir la bonificació de les terrasses.

Jordi Coronas ha fet sang als Comuns amb aquesta qüestió, assegurant que són uns pressupostos més favorables als interessos del PSC i que representen “la victòria del tàndem Collboni-Pallarols”. Així, ERC veu que els comptes mostren “la divisió del govern amb dos models de ciutat contraposats sense tenir rumb clar”.

Incògnita amb el vot d’ERC

Tot i els nombrosos retrets, Coronas no ha volgut detallar què votarà el seu grup municipal dimecres (si el govern no fa cas de la seva petició de prorrogar la votació). ERC diu que “totes les opcions de vot estan sobre la taula” i ha tornat a vincular el vot a la ciutat de Barcelona, independentment de si Pere Aragonès necessita el suport dels Comuns per aprovar els comptes de la Generalitat.

L’any passat el líder d’ERC al consistori ja va haver d’acceptar a contracor els pressupostos de Colau fruit de la negociació entre els Comuns i el seu partit per votar els comptes del Govern de la Generalitat. Tot i això, aquest cop ERC continua insistent a separar els dos comptes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa