ERC alerta Colau que és “irresponsable” atribuir els problemes de seguretat a una “campanya”

Elisenda Alamany i Jordi Corones avisen que no deixaran la qüestió "en mans de la dreta"

ERC defuig entrar en del debat sobre l’expressió “crisi de seguretat” que ha provocat tensions entre el PSC i els comuns aquest estiu al govern de l’Ajuntament de Barcelona, però això no vol dir que doni la raó a Ada Colau. Ans al contrari, considera que la inseguretat és ara mateix “el problema més greu de la ciutat” i que és “l’opinió de la ciutadania” la que que ho corrobora. “Ho diuen els ciutadans, no només la força guanyadora de les eleccions [ERC]”, ha dit la portaveu del grup municipal, Elisenda Alamany, aquest dimarts en una compareixença davant de la premsa.

De fet, aquesta referència per recordar que els republicans van guanyar les eleccions, encara que hagin quedat a l’oposició, ha sigut utilitzada per Alamany i l’altre portaveu del grup, Jordi Coronas, almenys mitja dotzena de vegades en una roda de premsa de mitja hora escassa, cosa que indica quina serà l’actitud del grup d’Ernest Maragall durant l’arrencada del mandat.

Corona ha acusat Colau de ser “irresponsable” quan atribueix la preocupació per la inseguretat a una “campanya d’alarmisme” de “la dreta catalana i espanyola”, segons va dir diumenge i ahir en un vídeo i dues entrevistes, en les quals també va criticar amb duresa el conseller d’Interior, Miquel Buch, i va desautoritzar el tinent d’alcaldia del ram, Albert Batlle (del grup del PSC), per haver utilitzat la ja famosa expressió “crisi de seguretat”. “La ciutadania és prou intel·ligent. Si no ha entès que aquesta actitud li ha fet perdre les eleccions és el seu problema i és irresponsable”, ha assegurat el portaveu republicà.

Segons Coronas, “ERC no vol deixar aquest discurs en mans de la dreta”. “Volem resoldre el problema des de l’esquerra, perquè si no és quan surten els brots racistes empesos per l’extrema dreta. Per això diem que cal més policia però no només més policia. També calen mesures socials, de formació, laborals, urbanístiques”, ha insistit.

Alamany també ha subratllat les diferències entre els comuns i el PSC al si del govern, que s’estan fent visibles en el debat sobre seguretat. Ahir, per exemple, mentre Colau atacava Miquel Buch per “deixadesa intencionada”, Batlle s’hi reunia per pactar un posicionament sobre les reformes que cal reclamar en el Codi Penal. “Són dues forces que viuen d’esquenes de l’una a l’altra.Tenen agendes diferents i prioritats diferents, i això pot ser adob per a l’ultradreta. Aquest nou govern suma més regidors que l’anterior però no més solucions, no tindrà més estabilitat”, ha sentenciat la número dos de Maragall a l’Ajuntament.

Més informació

Comentaris

    Ramon 03/09/2019 12:47 pm
    I encara sort que governen amb Colono's, que sino, és a dir, si ho fessin amb ERC, dirien que tot pkegat és una campanya "fatxa". Un muntatge de "la dreta". I en tal supòsit, per descomptat, els republicans serien els primers a dir-ho.
    Laie 03/09/2019 5:06 pm
    Y pensar que váis como locos por hacer gobierno con ellos...

Nou comentari