Diversos regidors de BComú han tret pit per la condemna a l’exregidor de CiU Antoni Vives, que ha acceptat una pena de dos anys de presó per falsificar un contracte quan estava al capdavant de Barcelona Regional. Després de conèixer la notícia, la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme, infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, ha remarcat en una piulada que els Comuns van portar-ho a la fiscalia.

“Vam arribar al govern de Barcelona prometent que faríem net de corrupció i males pràctiques, vam investigar i vam denunciar els fets a fiscalia”, ha dit. “Em va dir que era una pregunta fastigosa, joc brut, mentida. Al final s’han cremat”, ha afegit Sanz sobre el moment en què l’abril del 2017 va preguntar-li a Xavier Trias si posava la mà al foc per Antoni Vives i Trias va acusar-la d'”intentar destruir l’adversari”, demanant-li que es disculpés per les “insinuacions” de corrupció.

En una línia similar també s’ha expressat a les xarxes el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, que ha assegurat que denunciar a la fiscalia totes les irregularitats detectades “no va ser fàcil”. “Vam haver d’aguantar atacs de tot tipus. Al final, acaba guanyant l’honestedat i la transparència”, ha celebrat. Serra s’ha preguntat si Trias segueix posant la mà al foc pel qui va ser el seu tinent d’alcaldia i ha demanat també què en pensa l’actual líder de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi.

ERC demana coherència

Qui també s’hi ha referit ha estat ERC. El regidor republicà al consistori Jordi Coronas ha piulat: “Hem de fer fora de les institucions públiques la corrupció i les males pràctiques, per sempre i com més aviat millor. I fer-ho sense complexos, vingui de l’antiga Convergència, del PSC, del PP o del Rei”. Esquerra, ha dit, “sempre hi és i mai s’hi absté”, però ha criticat el govern municipal per no practicar amb l’exemple.

Nou comentari