Els antifeixistes contraprogramen el 12-O ultra amb protestes a distància

Aquest dilluns hi ha convocades oficialment tres manifestacions unionistes arran del 12 d’Octubre. La més matinera és a les onze del matí a la plaça Artós que consistirà en una marxa de vehicles fins al Zurich de plaça Catalunya, on coincidirà amb una segona concentració que baixarà per les Rambles fins a Colom. Allà acabarà amb un tercer acte, consistent en una ofrena al descobridor, al qual també participa VOX.

Aquestes protestes, però, tindran una resposta al carrer de signe contrari i a força distància geogràfica. Concretament, el col·lectiu Som Antifeixistes ha convocat una manifestació a la plaça Lesseps de Gràcia a les onze del matí. Amb l’eslògan “L’Antifeixisme és cosa de tots. Lluites. Solidaritat. Poder Popular”, la convocatòria agrupa diverses entitats de l’esquerra que volen demostrar el seu rebuig a l’imperialisme, el feixisme, el racisme i la xenofòbia.

En el manifest convocant asseguren que la protesta és “contra la hispanitat i el seu llegat” que consideren “feixista”. Teòricament enguany extrema dreta i extrema esquerra no es trobaran cara a cara, sinó que es contraprogramen a barris diferents de la ciutat.

Comentaris

    ferreret Octubre 10, 2020 | 19:50
    Colom era un navegant amb l'interès de trobar una via per fer el camí més curt cap a l'Àsia. Un cop va trobar el nou continent tots els colonialistes hispànics s'hi van abocar a robar i controlar-lo. Molts catalans en tenen una supina ignorància sobre aquella realitat i no ho han sabut rescatar de la comèdia que celebren cada any els lladres hispànics.
    Dudas Octubre 11, 2020 | 10:44
    ¿Los 'fascistas' son los contenedores?¿Los 'antifascistas' son los macarras? ¿Veremos por fin a Torra apretando, apretando? ¿O lo seguirá instruyendo a sus mesnadas desde el sofá, por aquello del teletrabajo?

Nou comentari

Més notícies
Captura del vídeo que mostra l'intent d'encerclar l'estatua de Colom / D.C.

Vox farà una ofrena floral a Colom el 12-O perquè té “molt a celebrar”

El partit ultra se suma a la concentració de Cataluña Suma i Somatemps
Un cap de porc a la guillotina que han posat contra el Borbó a Barcelona / Quico Sallés

VOX porta al jutjat els CDR per les guillotines contra el Borbó

Els acusen de delictes contra la Corona espanyola
La batalla campal d'Urquinaona, en imatges / Jordi Borràs

El CDR convoca una “Urquinaona” per l’aniversari de la sentència

Amb el lema "Sentenciem-los", organitza una concentració el 14 d'octubre
Un manifestant porta un cartell recordant que

El rebuig a Felip VI s’obre pas en una visita blindada i plena d’absències

La bombolla de seguretat al voltant del monarca no ha impedit les accions de protesta