Valls es compromet a crear un “ecosistema” per atreure les empreses afectades pel Brexit

L'alcaldable vol aprofitar la fuga de talent del Regne Unit per convertir Barcelona en la capital de l'emprenedoria

El candidat de BCN Canvi-Cs a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, s’ha compromès aquest divendres a crear un “ecosistema” econòmic favorable a la ciutat per aconseguir atreure les empreses que se’n vagin del Regne Unit pel Brexit. En un acte de presentació d’un manifest d’emprenedors a la seva candidatura al Palo Alto Market, ha sostingut que no es poden tornar a produir situacions com la de l’Agència Econòmica del Medicament, que va marxar de Londres i de Barcelona, i es va postular per acollir-la però va ser descartada per l'”inestabilitat política” generada pel procés independentista, segons ell.

L’ex primer ministre francès ha assegurat que una de les primeres mesures que crearà si guanya les eleccions, serà una “oficina” sobre el Brexit per gestionar les empreses britàniques que vulguin venir a la capital catalana i afavorir la seva implantació. Ha destacat que això s’haurà de fer els primers dies del mandat, perquè creu que es produirà a curt termini, però ha insistit que per aconseguir que Barcelona sigui atractiva per a aquestes empreses serà necessari que hi hagi una “confiança” empresarial.

[r:1]

Estabilitat econòmica

Valls ha defensat la importància que hi hagi estabilitat a l’economia barcelonina, que considera que els darrers anys s’ha reduït per la gestió de l’alcaldessa, Ada Colau, i pels efectes del procés independentista, de manera que vol “repensar” l’estratègia de promoció econòmica amb l’objectiu de captar inversions. “Vull ser la garantia d’estabilitat d’un ecosistema que afavorirà la investigació, la innovació i l’atracció de talent”, i ha demanat tenir el suport dels emprenedors per aconseguir-ho.

També considera que l’Ajuntament ha de “liderar l’esforç de formació i atracció de talent”, i s’ha reivindicat com l’únic candidat capaç d’exercir aquest lideratge. Una desena d’emprenedors ha signat un manifest que dona suport a Valls i que defensa que el proper alcalde doni oportunitats a les start up. “Volem que Barcelona es converteixi en la capital europea de l’emprenedoria. Creiem que per a això és necessari un canvi real i que el proper alcalde de Barcelona sigui Manuel Valls”, conclou.

Més informació

Comentaris

    Un venedor de fum 24/05/2019 6:19 pm
    Valls crearà un ecosistema? No és poc cregut aquest paio. De polític fracassat a déu de l'univers.

Nou comentari