Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Esquerra reivindica el “model d’èxit” de la Barcelona dels anys 80 i 90
  • CA

La cursa cap a les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig ha continuat aquest dimarts al vespre a la plaça del Consell de la Vila del barri de Sarrià, on ERC ha celebrat un acte amb la presència de l’alcaldable Ernest Maragall i la seva cap de llista de facto per a la campanya dels comicis al Parlament Europeu, la parella del conseller Raül Romeva, Diana Riba. Davant d’un públic menys nombrós que altres vegades –hi havia cadires buides malgrat començar mitja hora més tard del previst– el partit, que es veu repetint la victòria del 28-A, ha reivindicat una Barcelona “global amb barris humans” i oberta a tothom, alhora que ha atacat durament els projectes de Xavier Trias i d’Ada Colau i ha posat en valor un projecte, el de l’exalcalde socialista Pasqual Maragall, que cal continuar i posar al dia. 

Ernest Maragall, que ha tancat l’acte, ha tingut unes paraules de record per a Junqueras i Romeva, que expliciten “què representa Esquerra Republicana” en aquestes properes eleccions, i s’ha mostrat convençut que la formació pot vèncer-les a tots els nivells. “Barcelona demana ser governada” amb “una intenció explícita”, ha afirmat l’alcaldable, que creu que “Barcelona ens espera”. A més de la il·lusió i les ganes, però, ha reconegut que cal “una funció i una responsabilitat” i enfrontar els problemes que el govern municipal actual no ha encarat.

“Som l’autoritat democràtica, ha dit Maragall, que ha de combatre la inseguretat; el problema de l’habitatge, els salaris i la desigualtat; el “negoci especulatiu” dels pisos turístics i fer que Barcelona sigui una ciutat “neta i segura”, una ciutat que cal “conquerir” per omplir-la de valors positius i reformar-la de dalt a baix per atendre els problemes i les necessitats dels seus ciutadans. En relació amb les reunions feixistes a la plaça Artós, al mateix districte de Sarrià-Sant Gervasi, Maragall ha afirmat que “s’han d’acabar” i que, si és alcalde, ho faran, cosa que ha provocat un gran aplaudiment dels assistents. “No venim a buscar pactes, venim a guanyar, i si cal governarem en solitari”, ha afirmat també l’alcaldable, que s’ha reivindicat com “la centralitat” a partir de la qual es pot arribar a pactes amb altres formacions.

Míting d'ERC a Sarrià, aquest dimarts / ERC Barcelona

Míting d’ERC a Sarrià, aquest dimarts / ERC Barcelona

Esquerra vol “guanyar aquesta ciutat”, ha afirmat la regidora Gemma Sendra, perquè sap “què necessita”. Tot recordant “una infància feliç en una Barcelona molt fosca”, ha reivindicat el maragallisme dels anys vuitanta, que va dur els Jocs Olímpics a la ciutat i on “tot era possible”, davant la ciutat “business-friendly” de Xavier Trias que, en el seu parer, va perdre “el nostre patrimoni” a mans dels fons voltor. Aquesta situació, ha considerat, s’ha “agreujat” amb el govern d’Ada Colau: preus dels lloguers, persones sense llar, increment del turisme, caiguda dels salaris… problemes que cal enfrontar “urgentment” juntament amb altres reptes globals com el canvi climàtic. “Cal posar les bases d’un nou contracte de ciutat basat en la confiança”, ha reblat Sendra, una Barcelona on cal canviar moltes coses per fer que “emergeixi amb força”.

L’economista i número tres de la llista per Barcelona, Miquel Puig, també ha recordat el passat d’Ernest Maragall a l’Ajuntament de Barcelona amb el PSC mentre ell era a la Generalitat amb CiU, una època amb “molta tensió” entre les dues bandes de la plaça de Sant Jaume però on es va construir un “projecte d’èxit” que cal “redefinir”. Qui el va convèncer per ser a la llista d’ERC, però, ha reconegut que no va ser Maragall sinó Oriol Junqueras, el segon a demanar-li que se sumés al projecte. Una petició feta “per algú que és a la presó”, ha explicat, no es podia rebutjar. Puig ha donat suport a la idea de Sendra que els projectes de Trias i Colau han fracassat i que cal construir una ciutat “de què ens sentim orgullosos”, reivindicant una aliança entre “els interessos de les persones i els de les institucions” per fer “una ciutat pròspera” i que “socialitzi l’èxit” per fer-la un bon lloc per viure per a tothom. En clau de districte, a més, Puig s’ha compromès a que Sarrià “recuperi la seva biblioteca”, que va perdre fa uns anys.

Gemma Sendra, al míting d'ERC a Sarrià aquest dimarts / ERC Barcelona

Gemma Sendra, al míting d’ERC a Sarrià aquest dimarts / ERC Barcelona

Pel que fa a les eleccions europees, Diana Riba ha fet esment un cop més a l’empresonament del líder d’ERC, Oriol Junqueras, que “hauria de ser aquí” per fer campanya pel seu partit a les eleccions per a les quals és cap de llista. És per això, ha dit en referència al 28-A, que “aquestes eleccions les hem de tornar a guanyar”. “Només hi ha un vot per desmuntar aquesta farsa judicial”, ha rematat, un vot que ha de servir per “posar Espanya davant del mirall” en unes eleccions “fonamentals” per enfortir el partit als municipis.

Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha recordat com el ministeri de l’Interior, del PSOE, ha impedit que Junqueras participés al debat. “Com que no volen que els torni a guanyar, el volen silenciar”, ha dit Aragonès, que ha reivindicat el seu partit com “l’independentisme útil” per combatre la repressió, una unió de “diverses tradicions” polítiques amb un objectiu comú. “Som els de les conviccions i els que fem la feina”, ha reblat, i és per això que cal “acumular” els vots en ell per aconseguir que l’alcaldia de Barcelona torni a ERC “després de vuitanta anys” i fer les transformacions que “alguns han deixat al calaix”.

Més notícies
ERC planteja encarir la taxa turística fins a 10 euros per persona i nit
Notícia: ERC planteja encarir la taxa turística fins a 10 euros per persona i nit
Comparteix
Ernest Maragall planteja rehabilitar el palau del Laberint d'Horta perquè sigui la seu d’un Institut municipal de Patrimoni i Paisatge Urbà
Maragall, Collboni i Artadi arremeten contra els comuns per la dimissió de Vidal
Notícia: Maragall, Collboni i Artadi arremeten contra els comuns per la dimissió de Vidal
Comparteix
El republicà ironitza que "ja no en queden gaires per marxar", el cap de llista del PSC titlla la regidora d'irresponsable i JxCat retreu a Colau "falta de transparència"
Maragall reivindica “tornar a ser amic de la Barceloneta” després del “parèntesi” de Colau
Notícia: Maragall reivindica “tornar a ser amic de la Barceloneta” després del “parèntesi” de Colau
Comparteix
L'alcaldable d'ERC titlla el mandat de la líder dels Comuns "d'error" i diu que ell complirà les expectatives
Mas: “Maragall no seria cap canvi i Valls seria un canvi cap a l’infern”
Notícia: Mas: “Maragall no seria cap canvi i Valls seria un canvi cap a l’infern”
Comparteix
Xavier Trias reclama el vot útil per a Junts per Catalunya amb Joaquim Forn i Elsa Artadi al capdavant de la candidatura
Maragall urgeix la governança real metropolitana “que es podria haver tingut fa 30 anys”
Notícia: Maragall urgeix la governança real metropolitana “que es podria haver tingut fa 30 anys”
Comparteix
"Ara toca", assevera el candidat d’ERC, que recull el testimoni actualitzat d’una de les grans batalles de Pasqual Maragall | Carrega contra "el tòpic conservador" que l’AMB pugui ser un "contrapoder"
Colau i Artadi s’alien en el debat manter i reclamen a Collboni un canvi en la llei d’estrangeria
Notícia: Colau i Artadi s’alien en el debat manter i reclamen a Collboni un canvi en la llei d’estrangeria
Comparteix
Recorden al socialista que el govern de Pedro Sánchez no ha fet res perquè es pugui donar permisos de treball als manters

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa