Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ERC proposa impulsar un manifest de ciutats europees contra els discursos de l’odi
  • CA

Els republicans han celebrat aquest dijous a Nou Barris un acte de campanya conjunt per a les eleccions municipals i europees del proper 26 de maig. La número 2 de la llista per Barcelona i candidata de NOVA, Elisenda Alamany, i la candidata d’Esquerra a les europees, Diana Riba, han presentat dues mesures combinades per impulsar una “Europa social” des dels municipis i des de les institucions comunitàries.

Per un costat, Alamany ha proposat impulsar una “Carta republicana de drets i de deures” en forma de manifest, que voldrien que firmessin les majors ciutats europees com a reivindicació municipalista amb la democràcia i les llibertats davant l’auge de l’extrema dreta. En aquest sentit, la candidata ha detallat que les firmants es comprometrien a fer “cordó sanitari a les forces xenòfobes, els discursos de l’odi i el totalitarisme”.

“La ciutadania barcelonina sempre s’ha compromès amb els drets i les llibertats i volem que quan la gent pensi en democràcia, pensi en Barcelona”, ha explicat Alamany. En aquest sentit, ha recordat la lluita veïnal i obrera a l’antiga fàbrica Harry Walker de la Prosperitat, que s’alçava justament als terrenys on avui hi ha la plaça del mateix nom, que ha estat l’escenari triat per a l’acte. “En moments excepcionals com els d’ara, no volem que Barcelona quedi desconnectada d’Europa com no pot refugir el seu rol com a capital del país”, ha reblat.

La candidata europea d'ERC, Diana Riba, flanquejada per Juli Fernández i Elisenda Alamany / ERC Barcelona

La candidata europea d’ERC, Diana Riba, flanquejada per Juli Fernández i Elisenda Alamany / ERC Barcelona

Per altra banda, la candidata europea Diana Riba ha denunciat la feminització de la pobresa a Europa. Ho ha exemplificat amb les famílies monoparentals encapçalades per dones i els 25 milions d’infants que s’estima que hi ha al continent sense ingressos suficients ni tots els serveis bàsics. Per fer-hi front ERC proposa instaurar “un salari mínim europeu per sobre del llindar de la pobresa”, que calcularia cada Estat en funció de la seva estructura de rendes però que seria d’obligat compliment. “I que els Estats que no el compleixin puguin ser sancionats per Europa, com també els qui incompleixin altres normatives comunitàries” suposadament obligatòries.

A l’acte hi ha participat també l’exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, que ha defensat la importància de les ciutats en la defensa dels drets dels veïns davant dels oligopolis transnacionals. “Cal que les ciutats siguin laboratoris d’innovació social per construir l’Europa Social que volem”, ha afegit.

Més notícies
ERC planteja encarir la taxa turística fins a 10 euros per persona i nit
Notícia: ERC planteja encarir la taxa turística fins a 10 euros per persona i nit
Comparteix
Ernest Maragall planteja rehabilitar el palau del Laberint d'Horta perquè sigui la seu d’un Institut municipal de Patrimoni i Paisatge Urbà
Maragall exigeix a Colau triï entre ell i els “carcellers” del PSC
Notícia: Maragall exigeix a Colau triï entre ell i els “carcellers” del PSC
Comparteix
El candidat d’ERC es compromet a treure els legionaris de Sant Andreu en un acte a la Plaça Orfila

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa