Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP crida a “desnonar” del poder els que han construït “una ciutat de cartró pedra”

La número 1 de la CUP-Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha cridat a “desnonar” del poder “multinacionals, empreses de l’IBEX 35 i forces d’ocupació” en l’acte central de la formació anticapitalista al districte de Gràcia aquest dissabte. “Saben que el dia que les veïnes decideixin farem un gir de 180 graus en aquest model de ciutat que han construït contra nosaltres”, ha avisat Saliente, en un discurs centrat en reclamar la descentralització de la presa de decisions i una major democràcia directa a nivell municipal. 

La cap de llista també ha lamentat que Gràcia sigui un dels màxims exponents de la gentrificació a la ciutat—”una ciutat de cartró pedra on també hauran de dibuixar les veïnes perquè les hauran fet fora de la ciutat”—i ha lloat la lluita veïnal al districte. L’acte també ha comptat amb la participació de la diputada al Parlament Maria Sirvent, qui ha remarcat que el partit és “la pedra a la sabata de corruptes i especuladors” tant si governa com si està a l’oposició.

El poder popular són les assemblees

Saliente ha posat en valor l’assemblearisme de la formació per criticar els consells de districte i altres ens administratius que no representen, segons la CUP, una descentralització política real: “Això no és descentralització política, sinó administrativa. No és la democràcia que defensem. El poder popular són les assemblees, els CDR“. La candidata ha destacat algunes de les propostes de la CUP-Capgirem Barcelona que aposten per un control més directe dels veïns sobre la presa de decisions al consistori, com l’elecció directa dels consellers de districte (actualment són nomenats de manera proporcional en funció dels resultats de cada partit) o l’aprovació de pressupostos participatius i vinculants.

En la mateixa línia, Sirvent ha carregat contra “aquelles que volen tancar per dalt el que vam construir des de baix” i ha reivindicat les 208 candidatures de la CUP a Catalunya, País Valencià i Balears com a “bastions de resistència i lluita”: “Som 208 candidatures netament anticapitalistes, feministes, antiracistes, socialistes. Nosaltres contestem amb 208 projectes transformadors, que sentaran les bases de centenars i milers de projectes transformadors que estan naixent a cada plaça i carrer”.

Persones de barri

La número 1 de la CUP-Capgirem Barcelona ha destacat que els integrants de la seva llista són “persones que han treballat als barris”, i ha criticat els “paracaigudistes” i “nomenaments a dit” d’altres formacions, als quals acusa de no tenir una vinculació real amb l’electorat que representen. 

Saliente ha sortit al pas de les veus que critiquen la formació per limitar els mandats dels càrrecs electes a quatre anys, el que implica la renovació periòdica de les cares més conegudes: “Com que diuen que no se saben els nostres noms parlarem de projecte polític i també de les futures regidores a l’Ajuntament de Barcelona: parlarem del Jordi Magrinyà i la lluita antifeixista, parlarem de la Marga Olalla i la lluita sindical, parlarem del Marc Cerdà i la lluita ecologista, parlarem de l’Alba [Sanjurjo] i la lluita pel dret a l’habitatge, parlarem també del Leo [Bejarano] i la lluita pel medi ambient, parlarem de la Roser [Vime] i la lluita per l’emancipació del jovent, parlarem de l’Alfons [Romero] i els iaioflautes, i parlarem també de l’Anna”.

Més notícies

Bronca a la xarxa entre un regidor de Colau i la CUP pel ‘reggaeton’ de l’alcaldessa

Notícia: Bronca a la xarxa entre un regidor de Colau i la CUP pel ‘reggaeton’ de l’alcaldessa
Comparteix
Eloi Badia ha criticat que el 'Polònia' dediqués una cançó a Maragall "amb els diners de tots"
Notícia: Bronca a la xarxa entre un regidor de Colau i la CUP pel ‘reggaeton’ de l’alcaldessa - Mobile

Magrinyà (CUP): “Amb Vox no seguirem la lògica que l’amor guanya l’odi”

Notícia: Magrinyà (CUP): “Amb Vox no seguirem la lògica que l’amor guanya l’odi”
Comparteix
El número dos de la llista anticapitalista ha preguntat per què va el partit ultradretà "a provocar" al barri de Torre Baró
Notícia: Magrinyà (CUP): “Amb Vox no seguirem la lògica que l’amor guanya l’odi” - Mobile

Nou comentari

Comparteix