Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La CUP promet seguir “condicionant les polítiques” des de les dues bandes de Sant Jaume
  • CA

L’alcaldable de la CUP per Barcelona, Anna Saliente, ha reivindicat aquest diumenge la formació anticapitalista com el partit convençut en culminar la “ruptura” per l’autodeterminació i “empènyer cap a l’esquerra” a partir del 26-M. “Que ningú dubti que seguirem condicionant les polítiques des de les dues bandes de la plaça Sant Jaume“, ha repetit en dues ocasions Saliente davant les 200 persones que han assistit a l’acte central de campanya que el partit ha celebrat al Poble Sec.

Mireia Vehí, Anna Gabriel a través d’un vídeo, Jordi Magrinyà, Natàlia Sànchez i Leo Bejarano han intervingut en un acte centrat a defensar la “desobediència” que no ha adoptat fins ara el consistori barceloní ni el Govern des de l’1-O. “Les polítiques si no són amb desobediència, són maquillatge”, ha assegurat l’exdiputada Mireia Vehí.

L’urna de l’1-O com a símbol

Amb Anna Saliente aixecant una urna de l’1 d’octubre, ha culminat l’acte central de la CUP celebrat a la plaça de les Navas del Poble Sec. “L’1-O va ser inspiració i força. L’organització popular és el que més ens ha acostat a la ruptura amb el règim del 78”, ha dit Saliente, qui ha alertat del “risc de renúncia” dels partits independentistes. La cap de llista ha assegurat que allò que van aprendre l’1-O ho tenen “gravat a foc” i retreuen que un “pacte per dalt, es carregui tot el de baix”. “La desobediència ens fa lliures”, ha assegurat vehementment Saliente.

L’alcaldable ha recordat que la independència no serà un “canvi de bandera” sinó un canvi en l’estructura econòmica. En aquest sentit, és una ruptura, també, amb el “vassallatge de la troika”. “Cal trencar amb la Unió Europea”, ha afegit la candidata.

Transformació social

“Mà estesa amb la transformació social, puny tancat amb el continuisme”, ha dit el número dos de la llista, Jordi Magrinyà, sobre la futura legislatura. Davant els qui “avalen” la Barcelona que “Maragall va construir”, una ciutat que és “producte posat al servei de la indústria turística”, i que està “al servei de l’oligarquia catalana o espanyola”, la CUP vol marcar l’agenda institucional els pròxims quatre anys “més” del que han pogut fer “fins ara”. Magrinyà ha acusat BComú de “no parlar de desobediència” i no haver exercit pressió als poders econòmics. “Davant les seves pressions per fer de Catalunya un casino, les nostres municipalitzacions”, ha asseverat l’exdiputada Mireia Vehí, qui ha situat la CUP com la “garantia” que les polítiques del consistori virin cap a l’esquerra.

Vehí avançava el protagonisme d’Anna Gabriel a la plaça de les Navas. “Anna, et volem a casa”, ha dit l’exdiputada que ha reclamat Barcelona com la “punta de llança” de l’autodeterminació. “Ha de ser un dret i serà l’única forma que aquesta gent pugui tornar a casa”, ha dit Vehí acompanyada pels aplaudiments de la plaça. Gabriel ha estat present a través d’un vídeo que la formació ha fet córrer durant la campanya i que també ha projectat aquest diumenge al Poble Sec, en què ha assegurat, “lluny de Sallent”, que treballarà “amb les mateixes companyes” després del 26-M siguin “escollides o no” per tal de fer un món “que sigui més just i habitable per a totes”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa