Noam Chomsky, Bill de Blasio o Naomi Klein: Colau presumeix de suport internacional

Més de 200 entitats i personalitats de tot el món han signat una carta a favor de la seva reelecció

Les eleccions municipals de Barcelona han fet un salt internacional i més de 200 personalitats i entitats de tot el món han signat una carta per donar suport a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i impulsar la seva reelecció. L’alcalde de Nova York, Bill de Blasio; el de Riace (Itàlia), Domenico Lucano; l’expresidenta del Brasil, Dilma Roussef; o la presidenta de l’associació Abuelas de la Plaza de Mayo, Estela Carlotto, són alguns dels signants de la carta.

“Barcelona és un referent global d’una ciutat valenta, ecologista i feminista”, diu la carta. “És per això que és tan necessari defensar Barcelona i l’alcaldia d’Ada Colau”. Durant un acte de campanya al passeig Sant Joan, Colau ha celebrat que el seu mandat a l’Ajuntament hagi despertat tants suports internacionals, entre els quals també destquen l’economista Yanis Varoufakis; els filòsofs Noam Chomsky i Judith Butler; o els escriptors Naomi Klein i Owen Jones.

Barcelona, referent internacional

En una conversa amb els sociòlegs Boaventura de Sousa i Éric Fassin, L’alcaldessa ha defensat que Barcelona s’ha convertit en un referent internacional impulsant una xarxa de ciutats compromeses amb la igualtat, el feminisme, el canvi climàtic i el dret a l’habitatge. “No és habitual que intel·lectuals del món es posicionin sobre una candidatura municipal i és significatiu de fins a quin punt Barcelona és un referent d’esperança”, ha apuntat.

Colau ha demanat als barcelonins que es “mobilitzin” per donar un segon mandat a les “polítiques valentes” i demostrar que una alternativa a la política tradicional sí que era possible. Segons la candidata de BComú, Barcelona s’ha convertit en un “far d’esperança” perquè ha posat a les persones al centre de les seves prioritats. “Els resultats de les eleccions a Barcelona marcaran les possibilitats de canvi més enllà de la vostra ciutat”, acaba la carta.

Més informació

Comentaris

    MO 18/05/2019 5:02 pm
    ADA MADRINA

Nou comentari